23948sdkhjf

FOA: Flere privatansatte overvejer nyt job

Svær omstilling fra offentlig til privat ansættelse kan være en af årsagerne, mener lektor Ole Helby Petersen.
Ny undersøgelse fra FOA viser, at flere privatansatte i plejesektoren overvejer at skifte job sammenlignet med offentligt ansatte: 43 procent af de privatansatte FOA-medlemmer overvejer at søge væk fra deres arbejdsplads. Blandt de offentligt ansatte medlemmer er tallet 30 procent.
I undersøgelsen har 710 privatansatte medlemmer deltaget, skriver Fagbladet FOA.

"De mest utilfredse finder man inden for den private ældrepleje. Her overvejer halvdelen af de ansatte i hjemmeplejen at finde nyt job, og på plejecentrene er det 6 ud af 10," skriver Fagbladet FOA.

Lektor ved RUC, Ole Helby Petersen, der forsker i effekterne af udlicitering, fortæller til fagbladet, at det ofte har konsekvenser for ansatte, der bliver virksomhedsoverdraget fra det offentlige til det private arbejdsmarked.

"Flere undersøgelser viser, at medarbejderne oplever situationen efter en udlicitering som mere stressende. Som medarbejder har man ikke selv valgt sin nye arbejdsgiver, og omstillingsprocessen og overdragelsen til en ny arbejdsgiver kan føles usikker for den enkelte ansatte," siger Ole Helby Petersen til FOA.

Læs mere om: FOA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141