23948sdkhjf

Fagligheden skal styrkes i køkkenerne

Kommunale storkøkkener i unikt samarbejde med uddannelser
Medarbejdere i kommunale storkøkkener har inden for de forløbne år oplevet et stigende fokus på kvaliteten af de måltider, kommunerne leverer til deres borgere.

Det øger behovet for kompetenceudvikling og kollegial sparring, og derfor er Randers, Favrskov, Viborg, Syd-og Nord Djurs Kommune indgået et helt unikt samarbejde omkring efteruddannelse af deres køkkenmedarbejdere i samarbejde med uddannelsesinstitutioner indenfor Hotel- og restaurationsbranchen.

”Medarbejdere, tillidsrepræsentanter og ledere fra de fem kommuner har diskuteret, hvordan vi kunne lære af og inspirere hinanden. Vi ser mange muligheder i at samle medarbejdere på tværs, og det ligger os meget på sinde, at der skal være fokus på faglig stolthed, madproduktion, men også på personlig udvikling, kommunikation og samarbejde," siger leder fra Madservice Kronjylland, Marianne Sloth Sørensen.

Innovativ gastronomi
Efteruddannelsen bliver udviklet i samarbejde med Teknisk Skole Silkeborg, Køkken, Hotel & Restaurant og KompetenceSilkeborg. Undervisningen foregår på Hotel og Restaurantskolen i Randers, og uddannelsen omfatter 75 køkkenmedarbejdere.

Efteruddannelsen for køkkenmedarbejderne indeholder blandt andet innovativ gastronomi, råvarekvalitet, kommunikation, samarbejde og LEAN-undervisning, og uddannelsesprogrammet er sammensat af branchens uddannelsesinstitutioner.

”Vi lægger vægt på, at deltagerne får en god sammensmeltning af faglig undervisning inden for gastronomien og de mere ”bløde” fag som kommunikation og samarbejde. Vores erfaring viser, at et miks af dette har stor betydning for, hvordan man øger trivslen, arbejdsglæden og skaber en faglig stolthed”, siger uddannelsesleder Trine Leth fra KompetenceSilkeborg.

For at køkkenerne kunne gennemføre et så omfattende uddannelsesprogram, blev jobcentrene fra de fem kommuner tilknyttet i forhold til at finde ledige til jobrotation.

Tilbagemeldingerne fra deltagerne har været meget positive, og deltagerne udtrykker blandt andet stor tilfredshed med den måde, hvorpå uddannelsesforløbet er tilrettelagt. Der er skabt nogle gode netværk og stærke samarbejdsbånd mellem køkkenerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078