23948sdkhjf

Flere robotter hjælper ældre med måltiderne

Et flertal af landets kommuner har anskaffet såkaldte spiserobotter, som giver ældre og handicappede mulighed for selv at klare måltiderne.
Rystende hænder, problemer med koordinationen og andre funktionsnedsættelser er for et stigende antal ændre ikke længere en hindring for at klare målriderne selv. Flere kommuner anskaffer sig nemlig såkaldte spiserobotter, som giver brugeren mulighed for at føre en ske eller gaffel mellem tallerken og mund ved hjælp af en robotarm. Det skriver ing.dk.

Ifølge en undersøgelse Kommunernes Landsforening har foretaget var antallet af spiserobotter den 1. januar 2015 vokset med over 50 procent sammenlignet med året før. Mere konkret betød det, at der stod 154 spiserobotter i 51 af landets kommuner.

Økonomisk er gevinsten ved at anvende spiserobotter dog til at overse. Næsten alle kommunerne angiver, at der ikke er økonomiske gevinster ved spiserobotterne. Nogle oplever dog et øget råderum i budgettet. Til gengæld oplever borgerne, der anvender robotterne, større selvstændighed og tilfredsstillelse ved selv at kunne stå for måltiderne.

http://ing.dk/artikel/spiserobotter-bred...
Læs mere om: KL
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093