23948sdkhjf

Næste stop for Sølund: Distortion

Forleden inviterede musikplejehjemmet Sølund byens borgere til vinterjazz-festival. Musik betyder alt på profilplejehjemmet. Planen er at være en del af gadefesten Distortion til juni.
"Det er dejligt, at der også kommer folk udefra. Så føler man sig ikke helt så gammel."
Sådan siger Peter Sørensen, som er beboer på Plejecentret Sølund.

Hver eneste dag er musikken i fokus for beboerne på Plejecentret Sølund. Ikke mindst når den årlige vinterjazz-festival står for døren.
Det gjorde den forleden i Ryesgade på profilplejehjemmet i København.

Det var nogle af jazzscenens helt store navne, der kiggede forbi Plejecentret Sølund og gav koncert. Beboerne og byens børn og voksne fik også glæde af at høre Mads Granum (piano), Emil Hess (saxofon) og Eva Louise Rønnevig (sanger).

"Vi vil gerne afspejle byens puls musikalsk her på Plejecentret Sølund. Det betyder noget for vores beboere, at vi holder arrangementer, hvor de ikke er de eneste gæster. Det giver dem oplevelsen af stadig at tage del i livet og være aktiv i det omkringliggende samfund. Samtidig kan vi vise københavnerne, at livet fortsætter, selvom man er flyttet på plejehjem," siger Ulla Hyldgård Worziger, musikterapeut og -pædagog på Plejecentret Sølund.

"Musikken er enormt livsbekræftende for vores beboere, og selv meget demensramte beboere oplever et løft i humøret og lysten til at bevæge kroppen og sågar danse, når de f.eks. hører swingende jazztoner," siger Ulla Hyldgård Worziger.

Musik er en integreret del af beboernes hverdag, og herudover har Plejecentret Sølund fokus på løbende at lave større arrangementer for beboerne, hvor folk udefra også er velkomne.
Plejehjemmet har bl.a. planer om at være en del af Distortion til foråret.
Til dem, der ikke er helt med på beatet omkring, hvad Distortion er for en størrelse: Distortion er en decideret gadefest på Vesterbrog, Nørrebro og Refshaleøen med masser af lyd, live-koncerter, øl og tusindevis af musikglade mennesker, der fylder Københavns gader 1.-5.juni.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109