23948sdkhjf

Ny sygeplejeklinik i Esbjerg Sundhedscenter

Borgerne skal så vidt muligt komme til en klinik frem for at modtage sygepleje i eget hjem. Det betyder bl.a., at den enkelte sygeplejerske skal bruge mindre tid på landevejen.
I næste uge indvier Esbjerg Kommune en ny sygeplejeklinik på Esbjerg Sundhedscenter.

Sygeplejeklinikken får et højt niveau, svarende til det, man kan forvente på et ambulatorium på sygehuset, fortæller kommunen. Her kan borgere, der er visiteret til kommunal sygepleje, efter aftale, komme og få hjælp til f.eks. sårbehandling, dosering af medicin, blodtryks- og blodsukkermåling, øje- og øredrypning, lægeordinerede indsprøjtninger, diverse lægeordinerede behandlinger, hjælp til at håndtere blærekateter og stomi, inkontinensudredning og fjernelse af behandlingspumper.

Klinikken på Esbjerg Sundhedscenter er den første af i alt fem klinikker, som byrådet som et led i budgetaftalen for 2016 – 19 har besluttet at oprette.

"Med kommunale sygeplejeklinikker kan vi på flere måder give borgerne en bedre service og en højere kvalitet. For eksempel kan borgerne nu selv booke en tid, når det passer dem, frem for at skulle sidde derhjemme og vente på, at en sygeplejerske kommer forbi. På klinikken møder borgerne de samme sygeplejersker fra gang til gang, og sygeplejen foregår i det hele taget under bedre forhold. For kommunen vil det betyde, at den enkelte sygeplejerske skal bruge mindre tid på landevejen. De samme sygeplejersker kan derfor nå at behandle flere borgere," siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

Oprettelsen af sygeplejeklinikker betyder, at borgerne så vidt muligt skal komme til en klinik frem for at modtage sygepleje i eget hjem, fortæller direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

"Vores sygeplejersker kommer dog stadig på hjemmebesøg hos de borgere, der efter vores vurdering ikke har mulighed for at møde op på en klinik," siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078