23948sdkhjf

Hospitalsbyggeri i Viborg giver plads til lærlinge

På byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg er lærlinge en fast del af hverdagen.
Mens byggeriet af det nye akutcenter i Viborg i Viborg og ombygningen af det eksisterende hospital står på, bidrager byggeriet til uddannelse af lærlinge inden for håndværksfagene.

I 2015 udgjorde lærlinge således otte procent af det samlede antal håndværkere på hospitalets byggeplads. Dermed lever hospitalet godt og vel op til Region Midtjyllands målsætning om tre-seks procent lærlinge i hospitalsbyggerierne.

"På det stade, vores akutcenter er nu, kan vi kun være tilfredse med andelen af lærlinge. Som byggeriet skrider frem, vil der komme flere lærlinge på byggepladsen. Det er vi i løbende dialog med entreprenørerne om at sikre," siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen fra Hospitalsenhed Midt.

Han tilføjer, at lærlingeandelen nåede helt op omkring 20 procent, da hospitalsenheden for et par år siden renoverede Vestdansk Center for Rygmarvsskade i Viborg som et led i det igangværende og omfattende kvalitetsfondsbyggeri.

Sikrer fremtiden

Siden 2011 har Region Midtjylland stillet krav til entreprenører og underentreprenører om, at de skal have tre-seks procent lærlinge og praktikanter på regionens store byggepladser.

Og i Viborg har man valgt at skærpe kravet til mindst seks procent lærlinge i forbindelse med ud- og ombygningen af hospitalet. Det har givet mere fokus på at inddrage lærlinge.

"Som bygherre for et stort byggeri ligger det os meget på sinde at være med til at uddanne fremtidens håndværkere. Vi får jo også brug for dygtige murere, struktører og elektrikere om 5, 10 og 15 år," siger Lars Dahl Pedersen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079