23948sdkhjf

På udkig efter pålægsmaskiner, piskeris og økoprodukter

Kost & Ernæringsforbundet sender fem regionale busser til FoodExpo med fokus på værtskab og inspiration.
Når Foodexpo foregår i MCH Messecenter Herning den 6.-8. marts vil fem busser fra morgenstunden rulle ud fra landets fem regioner.
Kost & Ernæringsforbundet tilbyder nemlig igen i år en fælles tur for deres medlemmer. Målet er at få ny inspiration. Der skal kigges på nyt storkøkkenudstyr, ergonomiske produkter, arbejdstøj og ikke mindst økologiske fødevarer.

”Vi fylder busserne op med alle typer af medlemmer, der kan lade sig inspirere af Foodexpos udstillere og foredrag. Ernæringsassistenterne og diætisterne, der arbejder professionelt med kost, ernæring og sundhedsfremme, vil helt sikkert besøge den nye økologiske hal. Økologien sætter dagsordenen i storkøkkenerne i øjeblikket,” siger Marian Aagaard, formand for Kost & Ernæringsforbundets Region Nordjylland.

Marian Aagaard har også indtryk af, at medlemmerne vil kigge på køkkenudstyr og beklædning.
”Specielt for de mindre køkkener gælder det ofte, at der ikke er så megen tid og ressourcer til at få besøg af forskellige repræsentanter, når der skal udvælges arbejdsuniform eller køkkenudstyr. Men det er ikke altid optimalt at vælge udstyr og uniformer ud fra et katalog, så derfor er det så vigtigt at de får lov at deltage på messen,” siger Marian Aagaard.

Udstyr og beklædning
Det er alt fra piskeris til pålægsmaskiner, der fanger medlemmernes interesse.
”Der sker en masse nyt hele tiden på storkøkkenområdet, som man måske ikke opdager, fordi der som altid er travlt i køkkenerne med de daglige opgaver. På en messe som Food-expo får medarbejderne lov til at have fokus på innovation og inspiration. Man sætter tid af til arbejdsmiljøet,” siger Marian Aagard. Hun regner med, at hendes region alene sender 40-50 medlemmer til messen.

Alice Linning, regionsformand i Hovedstaden, er enig. Hendes medlemmer går også efter økologi og bæredygtighed. Derudover har Kost & Ernæringsforbundet i fællesskab fokus på ’værtskabet’ på turen.
”Værtskab er valgt som emne, fordi det er dækkende for alle typer af medlemmer. Også i plejesektoren, hvor man bl.a. har fokus på værtskab i forhold til det gode måltid og underernæring,” fortæller Alice Linning.

I forbindelse med temaet ’værtskab’ har man inviteret norske Märit Torkelson, inspirator og kursusholder, som deler ud af sine tanker om værtskab og kunsten at få mennesker til at føle sig velkomne. Samt Mette Toftegaard fra Hotel & Restaurantskolen, der vil inspirere til omlægning til økologi i køkkenet.

Artiklen er bragt 19. februar i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094