23948sdkhjf

Bog giver stemme til de ansatte i ældreplejen

I forbindelse med de danske sosu-uddannelsers 25 års jubilæum har de to sociologer Dorrit Pedersen og Ida-Elisabeth Andersen udgivet ny bog.
I år kan de danske social- og sundhedsuddannelser fejre 25-års jubilæum, og i den anledning har de to sociologer Dorrit Pedersen og Ida-Elisabeth Andersen valgt at give ordet til ansatte i ældreplejen, der gennem et kvart århundrede har taget sig af gamle og syge.

Bogen 'Ældreplejen gennem to generationer' udkommer den 8. marts.

"11 nuværende og tidligere ansatte fortæller historien om ældreplejen i Danmark. De fortæller om deres eget liv og arbejde fra 1960’erne til 2016, hvor social- og sundhedsuddannelserne fejrer 25-årsjubilæum. Gennem fortællingerne møder læseren 11 engagerede mennesker, som gør, hvad de kan inden for de givne rammer, men som samtidig føler, at de ikke har tid og ressourcer til at gøre det godt nok," lyder det fra Forlaget Munksgaards.

Fælles for fortællingerne er, at omsorg for de gamle og syge er en bærende og gennemgående værdi for de ansatte i ældreplejen.

”Gennem medierne hører vi om ældreplejen fra en politisk og økonomisk vinkel, og der er historier om ældre og pårørendes oplevelser på plejehjem og med hjemmeplejen. Men de ansatte, der skal varetage plejen og omsorgen, hører vi ikke meget om,” fortæller Dorrit Pedersen og Ida-Elisabeth Andersen, der har samlet de 11 fortællinger i bogen.

Historierne viser også, at fagligheden igennem årene er blevet styrket, bl.a. gennem mere uddannelse, men at de ansatte paradoksalt nok oplever, at deres faglige råderum begrænses af stramme tidsrammer og ekstern opgavestyring.

"Trods dette viser medarbejderne stort fagligt engagement og medmenneskelighed," lyder det fra forlaget.

Fakta om bogen:
Titel: Ældreplejen gennem to generationer
Udgivelsesdato: 8. marts 2016
Sidetal: 176 sider
Pris: 150 kr.
ISBN: ISBN 9788762816190


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157