23948sdkhjf

Brændselsceller giver høreapparater længere liv

Genopladelige høreapparater vil få en ladetid på mindre end 30 sekunder.
De fleste kan nikke genkendende til frustrationen over en mobiltelefon, der løber tør for strøm. For verdens cirka 50 millioner høreapparatbrugere sker det flere gange ugentligt, at deres høreapparater løber tør for strøm. Med den sidste strøm fra høreapparatet forsvinder også deres evne til at høre.

Det har indtil nu ikke været muligt at fremstille et genopladeligt batteri til høreapparater, som kunne holde en hel dag. Da traditionel teknologi for genopladning desuden typisk kræver mange timer i en stikkontakt, før batteriet har genvundet sin styrke, har høreapparatbranchen i mange årtier været tvunget til at anvende små engangsbatterier.

Det skal projektet Fuel Cell Powered Hearing Aids lave om på. Innovationsfonden investerer nu 10 millioner kroner i projektet, der skal udnytte flere års udviklingsarbejde på brændselsceller. Målet er nu at lancere verdens første brændselscelledrevne høreapparat samt klargøre de nødvendige komponenter til en bred udrulning hos samtlige producenter af høreapparater.

Høreapparater med brændselsceller drevet af biomethanol giver mulighed for at drive et høreapparat en hel dag og foretage en enkel genopladning på mindre end 30 sekunder.

Fuel Cell Powered Hearing Aids løber over 2,5 år og har et samlet budget er på 26,6 millioner kroner. Innovationsfonden bidrager med 10,6 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063