23948sdkhjf

Samarbejde med det private får et skub

Nyt inspirationsmateriale beskriver, hvordan kommunerne kan samarbejde med private leverandører om rehabiliteringsforløb.
Mange ældre kan have gavn af et rehabiliteringsforløb, der kan styrke deres funktionsevne og give dem et mere selvstændigt og værdigt liv. Et nyt inspirationsmateriale, der beskriver, hvordan kommunerne kan samarbejde med private leverandører om forløbene, skal skubbe gang i offentlige-private partnerskaber.

Sidste år blev der indført nye regler for hjemmehjælp, som betyder, at ældre, der ønsker hjemmehjælp, skal tilbydes et rehabiliteringsforløb, hvis kommunerne vurderer, at de kan blive mere selvhjulpne ved f.eks. fysisk træning.

"Flere kommuner samarbejder med private om rehabiliteringsforløbene, fordi det kan give en række fordele. Først og fremmest for de ældre, der ønsker at gøre brug af deres frie valg og gerne vil have både hjemmehjælpsydelser og hverdagsrehabilitering leveret af den samme private leverandør. Men også for kommunerne, fordi samarbejdet kan være med til at drive innovation og udvikling på området. Usikkerheden om, hvordan man konkret kan tilrettelægge samarbejdet, er imidlertid en barriere for de offentlige-private partnerskaber", siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

Kommunerne anslår efter en undersøgelse fra Rambøll, at omkring 15 procent af forløbene gennemføres af private.

Rapporten kan læses her .
Inspirationsmaterialet kan hentes her .
Læs mere i Magasinet Plejes trykte udgave, der udkommer på fredag den 18. marts.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094