23948sdkhjf

Helikopterplatform til hospital bliver sparet væk

Flere uforudsete udgifter og behov for ekstra reserver betyder, at Regionshospitalet i Viborg indtil videre tager helikopterlandingsplads ud af projektet
Behov for øgede reserver og uforudsete udgifter på funderingsentreprisen på det ny akutcenter kræver en spareøvelse på Regionshospitalet i Viborg. Det koster i første omgang den planlagte helikopterlandingsplads på toppen af akutcentret.

Sådan lyder anbefalingen fra hospitalets projektafdeling til forretningsudvalget i Region Midtjylland, som mødes i morgen, tirsdag.

”Vi tager selve platformen ud af projektet nu og her, men vi laver de forberedende arbejder, og så håber vi at kunne få det ind i projektet igen, når vi er lidt længere fremme i forløbet og på mere sikker grund rent økonomisk. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt, men vi mener det er den bedste måde at spare på nu og her. Det er økonomisk en stor klump at kunne tage ud”, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Besparelsen ved i denne omgang at droppe helikopterplatformen er på 16 mio. kroner.

Derudover har projektledelsen fundet knap 24 mio. kroner på mere teknisk vis. Det sker ved at trække den tidligere sygeplejeskole ud af det regnskab, som finansieres af de statslige kvalitetsfondsmidler. Skolen blev i sin tid erhvervet til brug for genhusning af hospitalsafdelinger under byggeriet. Det har vist sig ikke at være nødvendigt, og i stedet kan skolen benyttes til andre formål, som skal finansieres af Region Midtjylland.

Besparelsen følger godt et halvt år efter en tilpasning sidste sommer efter en såkaldt prioriteringsrunde, hvor man også måtte skære i projektet.

For lidt sat af til reserver

Lars Dahl Pedersen lægger ikke skjul på, at det ikke mindst er behovet for øgede reserver, der har gjort det nødvendigt med spareøvelsen.

”Der er afsat for lidt til reserver. Det kan vi se af det hidtidige forløb på akutcentret og erfaringer fra andre kvalitetsfondsbyggerier. Vi er udfordret af, at man opererer med forskellige indeks, så udgifterne til byggeomkostninger stiger mere end vores budgetter. Derfor er vi nødt til at polstre os ekstra”, siger han.

”Vi er da trætte af, at det er nødvendigt at tilpasse projektet, men vi er fortsat overbeviste om, at vi får et fuldt moderne akuthospital, der lever helt op til forventningerne”, siger hospitalsdirektøren.

Når byggeriet står færdigt vil Regionshospitalet Viborg være et af fem regionshospitaler i Region Midtjylland med fuldt udbygget akutmodtagelse.

Om- og udbygningen af hospitalet i Viborg står i cirka 1,1 mia. kroner. Den statslige kvalitetsfond finansierer 60 procent, regionen 40 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109