23948sdkhjf

Aarhus tester gulvvaskerobot

Gulvvaskerobotten bliver i første omgang testet på rehabiliteringscentret Vikærgården.
Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune tester en ny gulvvaskerobot, som skal gøre gulvvasken mere effektiv og lette personalets arbejde.

Pleje og omsorgsområder i kommunerne oplever et konstant pres for at skabe mere effektive løsninger bl.a. på grund af sparekrav.

”Selv om vi oplever krav om effektiviseringer, går vi ikke på kompromis med kvaliteten for beboerne i vores plejeboliger. Hvis en robot kan klare noget af rengøringen mere effektivt, så betyder det, at vi kan prioritere mere tid til borgerne”, siger rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive.

Bedre arbejdsmiljø

En undersøgelse fra fagforbundet 3F viste i 2014, at 46 procent af 1.430 adspurgte rengøringsmedarbejdere føler sig fysisk slidt ned. Især på store gulvarealer med mange ensartede bevægelser, er rengøringsarbejdet belastende og tidskrævende.

”Hvis en robot kan klare de mest belastende opgaver, kan den også være med til at give et bedre arbejdsmiljø og nedbringe sygefraværet. Det skal vi have prøvet af, og nu ser vi, om kvaliteten svarer til vores forventninger”, siger Jette Skive, og tilføjer, at den nye robot potentielt kan være med til at ændre den måde, vi tænker rengøring på i hele kommunen.

Aarhus Kommune afprøver i første omgang gulvvaskerobotten på rehabiliteringscentret Vikærgården, der også fungerer som kommunens testcenter for nye velfærdsteknologiske løsninger. På Vikærgården har rengøringsmedarbejdere taget godt imod deres nye kollega, som de har døbt Gulvbot.

Aarhus Kommune har indgået et offentligt-privat innovationssamarbejde (OPI) med det danske firma Blue Ocean Robotics. Det betyder, at der efter testperioden er aftale om at udvikle en brugbar løsning, hvis resultaterne er positive. Projektet er finansieret af Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje. Puljen har til formål at fremme brugen af teknologi på alle kommunens serviceområder. Gulvvaskerobotten er ét blandt i alt 14 testforsøg igangsat i 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187