23948sdkhjf

Ældre Sagen kræver værdige normeringer

Den nye rapport om forholdene på plejehjemmene viser, at der i gennemsnit er 24,2 beboere pr. nattevagt.
Ældre Sagen kræver værdige normeringer på plejehjem.

Den nye rapport om forholdene på danske plejehjem viser, at der er stor forskel på normering mellem dag-, aften- og natvagterne, og mellem hverdage og weekender. I nattevagterne er der i gennemsnit 24,2 beboere pr. medarbejder. På de 11 plejehjem, som deltager i undersøgelsen, varierer bemandingen om natten fra 18 til 35 beboere pr. medarbejder.

”Det er meget kritisabelt med én vagt til så mange mennesker. Hvis beboerne ikke får tilstrækkelig hjælp, kan det have katastrofale konsekvenser. Demente bliver ofte urolige om natten og har brug for omsorg. Dertil kommer, at omkring 1000 personer med demens bevæger sig hvert år væk fra deres hjem eller plejebolig, og de kan ikke finde hjem igen. I nogle tilfælde medfører det tragiske dødsfald,” siger Ældre Sagens adm. direktør Bjarne Hastrup til Ældre Sagens hjemmeside.

Ældre Sagen opfordrer derfor til, at normeringerne på plejehjemmene forbedres, så medarbejderne har tid til at udføre arbejdet på en måde, der understøtter beboernes sociale liv, sundhed og værdighed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094