23948sdkhjf

Lysguidende toilet skal sikre god håndhygiejne

Berendsen har lige nu 100 sæt af det nye Light Guide system ude hos ti kunder i hele Danmark. Greve Kommunes borgmester er positiv over for at teste det nye toiletsystem på f.eks. plejehjem.
Et nyt lysguidende toilet skal sikre god håndhygiejne gennem et såkaldt nudging-princip. Den tekniske løsning kaldes for et Light Guide system. Via lysglimt på forskellige hygiejneprodukter huskes toiletbrugeren på at holde hænderne rene i forbindelse med toiletbesøget, herunder vaske hænder med sæbe samt tørre og desinficerede dem.

"Med det lysguidende toilet vil vi sikre, at hænderne holdes rene og er fri for f.eks. virus og bakterier, kemiske stoffer og andet almindeligt snavs, da en ordentlig afvaskning af hænderne efter et toiletbesøg er en af de vigtigste måder at bryde smitteveje på i hjemmet, i daginstitutioner, på sygehuset og på andre arbejdspladser," fortæller Lars Dich-Johansen, der er afdelingschef hos Berendsen i Karlslunde.

"Vi kan via et IT-system måle på, om sæben og spritten bruges. Vores erfaring indtil nu er, at det lysguidende toilet øger bevidstheden om, at en god håndhygiejne kan nedbringe sygefraværet ved at forhindre, at infektioner spredes," siger han.

Systemet er begyndt at komme ud på markedet i sommeren 2015. Og Berendsen har lige nu 100 sæt af det nye Light Guide system ude at virke hos ti kunder fordelt i Danmark, bl.a. hos kunder indenfor medico- og hospitalsbranchen.

For nylig var Greves borgmester Pernille Beckmann og erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed på virksomhedsbesøg hos Berendsen. Og i forbindelse besøget tilbød Berendsen, at Greve Kommune kan få lov at teste noge af de nye hygiejnesystemer f.eks. på plejehjem og skoler.

"Vi skal til at bygge nyt plejehjem her i Greve Kommune, hvor det vil være oplagt at stille op og teste. Desuden har vi generelt udfordringer med håndhygiejnen på mange af vores institutioner, så jeg er meget positiv over for idéen med at prøve det af," udtaler Pernille Beckmann.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094