23948sdkhjf

Topforskere opfordrer til fælles indsats mod demens

Flere end 30 førende internationale forskere har samarbejdet om en rapport, som identificerer en række udfordringer og kommer med ekspertanbefalinger på demensområdet.
Internationale forskere opfordrer nu Europa Parlamentet til en fælles indsats mod demens.

Forskerne har samarbejdet om en rapport, som identificerer en række udfordringer og kommer med ekspertanbefalinger på demensområdet. Den 78 sider lange rapport fylder hele april-nummeret af The Lancet Neurology og præsenteres i dag for Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Professor Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videnscenter for Demens er en af de forskere, der har bidraget til Lancet-rapporten:

"I Danmark ønsker Sundheds- og Ældreminister at forstærke indsatsen for mennesker med demens og deres pårørende i en ny ambitiøs national handleplan. Lancet-rapporten viser, at demens allerede koster samfundet enorme summer, og at det er vigtigt, at politikere indser nødvendigheden af at investere i forskning i både forebyggelse, bedre pleje og i udvikling af nye behandlinger," siger Gundhild Waldemar.

Samarbejde på tværs af landegrænser

Rapporten diskuterer sundhedsøkonomi, epidemiologi, forebyggelse, genetik, biologi, diagnostik, behandling, pleje og etik. Forskergruppen anbefaler, at statslige organer samarbejder med medicinalvirksomheder og danner store multinationale partnerskaber for at koordinere og udnytte videnskabelige og økonomiske ressourcer bedst muligt.

"For at besejre Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme er der behov for en samlet indsats, ikke kun inden for forskning, men også inden for den politiske arena på alle niveauer. Mit håb er, at vores arbejde vil stimulere øget nationalt og internationalt samarbejde," siger leder af forskergruppen bag rapporten, professor Bengt Winblad, Center for Alzheimer Research på Karolinska Institutet i Sverige.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067