23948sdkhjf

Mere hjemmepleje via skærm

Rudersdal har besluttet at gøre virtuel hjemmepleje til et fast tilbud.
I Rudersdal Kommune bliver virtuel hjemmepleje nu et fast tilbud til de borgere, som kan have gavn af virtuel kontakt - og som via skærmkontakt kan understøttes i at blive selvhjulpne.

Den virtuelle hjemmepleje fungerer ved, at hjemmeplejen på et nærmere aftalt tidspunkt kontakter en borger ved at trykke på en dialogboks på skærmen. Hos borgeren signalerer en ringetone, at der er et opkald på skærmen. Når borgeren tænder for skærmen, kan begge parter se og høre hinanden.

Den nye form for hjemmepleje har været afprøvet gennem en længere periode. Og formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal, Birgitte Schjerning Povlsen, ser positivt på virtuel hjemmepleje.

"Der kan være rigtig god fornuft i at erstatte nogle af de fysiske besøg i hjemmeplejen med virtuel kontakt, særligt når det gælder hjælp til at strukturere dagen, tilberede sin mad eller f.eks. hente allerede tilberedt mad i køleskabet. Det har vist sig, at virtuel kontakt er med til at gøre borgerne mere selvhjulpne og mindre afhængige af hjælp fra hjemmeplejen", siger hun.

Men – understreger formanden – det er ikke alle besøg, der kan erstattes med skærmen. Virtuel kontakt beror altid på en individuel vurdering af borgerens behov.

Den virtuelle hjemmepleje bliver fremover en permanent del af kommunens tilbud til borgere som er visiteret til ernæringsbesøg, strukturerende besøg eller medicingivning og som vurderes at kunne profitere af virtuel kontakt. Desuden skal virtuel kontakt fremover anvendes til at støtte borgere i at forblive selvhjulpne efter et forløb med rehabiliterende træning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235