23948sdkhjf

Intelligent ble med i opløbet om pris

Hjørring Kommune er nomineret til Digitaliseringsprisen 2016 for deres arbejde med den velfærdsteknologiske ble TENA Identifi.
Færre gener, bedre pleje og øget livskvalitet. Det er effekten af en velfærdsteknologisk sensorble, som Hjørring Kommune fra marts til juni 2015 har kunnet tilbyde et udvalg af sine inkontinente borgere på hhv. et ældrecenter og et botilbud.

TENA Identifi er navnet på sensorbleen og den har bevirket at lækager er nedbragt med 37 procent, hvilket yderligere har været medvirkende til, at borgerne har fået færre tryksår og hudproblemer, fortæller kommunen. Helt konkret er lækagerne per borger reduceret fra 0,65 til 0,41 baseret på før- og eftermålinger. Antallet af unødige forstyrrelser af borgerens nattesøvn er også reduceret, da de forbedrede toiletrutiner fører til færre våde bleer der skal skiftes om natten. Derudover havde projektet den sideffekt, at borgere, der ikke fik væske nok, blev spottet pga. manglende vandladning.

Hjørring Kommune og TENA Identifi er nominerede til Digitaliseringsprisen 2016 i kategorien ’Velfærdsprisen’. Vinderne af Digitaliseringsprisen kåres i morgen på Digitaliseringskonferencen, ”Offentlig Digitalisering” i Aarhus. Prisen er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, KL, Djøf, Rambøll, KMD og In2media. Digitaliseringsårosem gives til en offentlig institution eller myndighed, der har implementeret og lanceret en løsning eller service, der ved hjælp af teknologi har digitaliseret velfærden eller dele af velfærden og tilvejebragt en mærkbar serviceforbedring, der har skabt øget mobilitet, tryghed og trivsel for borgeren.

"Vi er glade for nomineringen, fordi TENA Identifi har givet os større viden om inkontinens og dermed mulighed for at tilrettelægge plejen bedre. Vi havde derudover et godt og konstruktivt samarbejde med SCA i implementeringen af sensorbleen, hvilket bl.a. inkluderede understøttelse af plejepersonale i selve anvendelsen af bleen. TENA Identiti bliver på baggrund af vores succesfulde pilotprojekt nu udbredt til hele kommunen, inklusiv hjemmeplejen,” siger Lars Holt Kristensen, der er projektleder inden for velfærdsteknologi i Hjørring Kommune.

Indbyggede sensorer

TENA Identifi er produceret af SCA Hygiene Products og bliver i dag brugt i mere end 20 danske kommuner. TENA Identifi via indbyggede sensorer og en datalogger på bleen generere automatiske rapporter omkring borgerens vandladningsmønster gennem 72 timer. Datagrundlaget betyder, at plejepersonalet bedre kan planlægge borgerens individuelle plejeplan og dermed bedre vurdere, hvornår borgeren skal have hjælp til at komme på toilettet.

”Vi er glade og stolte over, at vi med TENA Identifi er nomineret til Digitaliseringsprisen 2016. Det viser, at vores bestræbelser på at lave et produkt, der øger livskvaliteten for borgerne samt letter arbejdsbyrden for plejepersonalet bærer frugt,” siger Trine Buch, som er Produktchef hos SCA Hygiene Products.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094