23948sdkhjf

Nordjyske patienter vender tommelen op

I dag offentliggøres resultaterne af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, LUP.
Nordjyske patienter er meget tilfredse med den pleje og behandling, de får på de nordjyske sygehuse og i psykiatrien. Enkelte områder kalder på forbedring.

Knap 18.000 nordjyske patienter og pårørende har deltaget i den årlige Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP), og resultaterne for 2015 er netop offentliggjort.

Formanden for Regionsrådets Udvalg for Kvalitet og Patientsikkerhed, Asta Skaksen, glæder sig over, at de nordjyske resultater endnu engang er blandt de bedste, når man sammenligner med landsresultatet.

"Det er et stort cadeau til vore dygtige medarbejdere. De arbejder hver dag målrettet med at give den bedst mulige behandling til patienterne. Undersøgelsen peger dog også på enkelte steder, hvor skoen trykker. Her skal vi nu have fulgt op på resultaterne af undersøgelsen, så vi løbende kan forbedre oplevelsen af at være patient i Nordjylland," siger hun.

Tre delundersøgelser

Der er tre delundersøgelser i LUP 2015 – LUP Somatik, LUP Fødende og LUP Psykiatri.

LUP Fødende er den mindste af undersøgelserne, men her er højst tilfredshed. 96 procent er positive. LUP Somatik langt den største undersøgelse, og her er tilfredsheden på hovedparten af områderne over landsresultatet, mens ingen områder ligger under landsresultatet, og især er patienterne tilfredse med personalet, behandlingen og plejen.

Resultaterne af LUP Somatik peger dog også på områder, hvor der er plads til forbedring. Det gælder især information om medicin samt inddragelse af patienter og pårørende. På begge områder bliver der løbende arbejdet på forbedringer, fortæller Region Nordjylland.

Imødekommende kultur giver positive patienter

På Regionshospital Nordjylland er der på det tidligere Sygehus Vendsyssel arbejdet bevidst med en imødekommende kultur, og i godt 2.700 besvarelser har mere end 90 procent af patienterne svaret positivt på, at ”personalet er venligt og imødekommende”. Ældremedicinsk afsnit i Hjørring har blandt andet med stor succes arbejdet med målsamtaler, hvor patienter og pårørende inden for de første to døgn er indkaldt til en samtale.

"Det giver en god forventningsafstemning, og vi får på den måde planlagt forløbet godt fra start. Patienten sætter dagsordenen og bliver aktivt inddraget. Både patienter og pårørende giver udtryk for, at samtalerne bidrager til både medinddragelse og et højt informationsniveau," siger Dorte Nielsen, afsnitsleder på Ældremedicinsk Afsnit.

Høj tilfredshed i Psykiatrien

I Psykiatrien er 95 procent af de ambulante voksne patienter positive – for de indlagte patienter er tallet 91 procent.

I Psykiatrien omfatter LUP 2015 også pårørende. Over 90 % af forældrene til patienter i børne- og ungdomspsykiatrien er således positive.

79 % af de pårørende til indlagte voksne patienter er positive. Det er den højeste tilfredshed blandt pårørende til indlagte voksne patienter på landsplan – landsgennemsnittet er på 68 %.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094