23948sdkhjf

FOA: Vigtigt at lempe omprioriteringen i 2017

Det er et skridt fremad, som FOA glæder sig over. Desværre består omprioriteringsbidraget stadig som en nedprioriteringsøvelse i velfærden efter Folketingets store debat om omprioriteringsbidraget, konkluderer Dennis Kristensen fra FOA.
Folketingets ventes på baggrund af debatten om omprioriteringsbidraget at vedtage et forslag fra Dansk Folkeparti om, at omprioriteringen i 2017 ”bør bruges til at sikre kernevelfærden i kommunerne.”

”Det er naturligvis meget bedre end at inddrage den kommunale omprioritering på 2,4 milliard kroner og bruge pengene på skattelettelser. Så jeg er godt tilfreds med, at Dansk Folkeparti har stillet dette forslag for 2017,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

”Det ændrer ikke ved, at lovgivningen fortsat vil føre til alvorlige nedskæringer på kernevelfærden for blandt andre de ældre. Omprioriteringsbidraget vil i 2018 og 2019 stadig betyde, at der mangler knap fem milliarder kroner,” siger Dennis Kristensen.

”Skal de penge hentes på kommunernes lønkonto, vil det betyde nedlæggelse af mere end 8.000 stillinger, der skal lægges oveni de 30.000 stillinger, som kommunerne har nedlagt side 2009,” fortsætter han.

Omprioriteringsbidraget vil formelt set stadig bestå. Der vil stadig være et system, hvor kommunerne skal af med penge i 2017 og så få dem igen af Folketinget.

”Det er en bøvlet og bureaukratisk proces, der slet ikke understøtter et kommunalt selvstyre. Men lige nu er jeg blot glad for, at det ser ud til, at de penge, skatteborgerne betaler til velfærd og service, i 2017 vil blive brugt på netop den borgernære velfærd og service og ikke på regeringens hede drømme om skattelettelser,” siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063