23948sdkhjf

Et kæmpe skulderklap fra patienterne

Patienterne i Hospitalsenheden Vest er glade for at blive taget med på råd. Så glade, at hospitalerne opnår en absolut topplacering i den årlige landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser.
Målt på årets tema om "Patientinddragelse" i den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser ligger Hospitalsenheden Vest over lands- og regionsgennemsnit på alle spørgsmål, når patienterne bliver bedt om at score deres tilfredshed med at deltage i beslutninger omkring deres behandling. Samtidig er der også en stigende tilfredshed med personalets evne og vilje til at give de pårørende mulighed for at deltage i beslutninger om behandling.

Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro er en af de afdelinger, som patienterne sender helt til tops, når det gælder tilfredshed med patientinddragelse. Her er involvering og inddragelse indlejret i kulturen omkring mødet med patienten. Samtidig har afdelingen gennem længere tid tilstræbt, at alle patienter får en behandlingsansvarlig læge:

"Vi er glade for at se, at det, som vi hører på afdelingens feedbackmøder med patientrepræsentanter også kan aflæses i afdelingens resultater. Ledelsen og personalet har meget fokus på, at patientinvolvering ikke er et isoleret værktøj, men er noget, der som en naturlig del af forløbet starter i det øjeblik, patienten møder os. Vi ser, hører og lytter til, hvad der bliver kommunikeret, og tager altid udgangspunkt i det, som patienten mener, er vigtigt," siger ledende overlæge Peder Graversen og oversygeplejerske Bente Møller Pedersen, Urinvejskirurgisk Afdeling.

Tilfredsheden med at blive hørt og taget med på råd ligger over lands- og regionsgennemsnit for alle patientkategorier i undersøgelsen.

Tilfredsheden er allerstørst hos de mange patienter, som kommer og går i ambulatorierne. I alt 327.000 ambulante besøg blev det til i 2015. Dertil kommer, at også de fødende er de mest tilfredse i mødet med jordemødre og resten af personalet i hele forløbet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125