23948sdkhjf

Fællesspisning mod ensomhed

Varde er én af de fem byer, som er vært for et stort spisearrangement i slutningen af april. Fællesspisningen er del af den landsdækkende kampagne ”Danmark spiser sammen".
I fem byer bliver der et stort, fælles spisearrangement i slutningen af april. Fællesspisningen er del af den landsdækkende kampagne ”Danmark spiser sammen”. Kampagnen sætter fokus på måltidets potentiale til at skabe nye relationer mellem mennesker – og dermed at bekæmpe ensomhed, som er et stigende problem i Danmark.

De fire spisearrangementer finder sted København, Aarhus, Aalborg og Odense og Varde.

”Fællesspisning en oplagt måde at komme i kontakt med andre mennesker på og skabe nye fællesskaber. Derfor håber vi, at mange vil tage os på ordet og arrangere fællesspisninger selv eller deltage i vores store fællesspisning. Inviter naboen, tilflytterne eller familiemedlemmet, som måske ikke kommer så ofte ud. På den måde kan vi gøre vores lokale fællesskaber stærkere og bekæmpe ensomheden her i vores kommune," siger formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune, Thyge Nielsen (V).

Arrangementet i Varde bliver afholdt på Lykkegårdsskolen den 25. april – med plads til op mod 500 gæster. Der åbnes op for tilmelding i starten af april.

Meyers Madhus står for madlavningen på dagen, så gæsterne kan fokusere på det gode samvær og på at opdyrke nye relationer.

Varde Kommune opfordrer alle interesserede – det kan være private, virksomheder foreninger mv. – til at tage del i kampagnen ved selv at arrangere større eller mindre fællesspisninger i uge 17.

”Danmark spiser sammen” løber af stablen i hele uge 17 og vil fremover være en årlig national begivenhed. Hele ugen vil der være hundredvis af spisearrangementer og madstafetter over hele landet – store og små, på tværs af generationer og interesser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141