23948sdkhjf

Demensrejseholdet er kommet til Svendborg

Større arbejdsglæde som følge af mere viden om demens er en af indsatserne fra demensrejseholdet.
Demensrejseholdets konsulenter er kommet til Svenborg. For nylig var der opstartsmøde på Gudbjerg Plejecenter.

”Jeg synes, det er vildt spændende, at vi får sådan et rejsehold,” siger social- og sundhedsassistent Lene Aremark.

Er der en særlig udfordring, som du håber, demensrejseholdets konsulenter kan hjælpe med?

”Det kan jo være, hvis vi har nogle demensramte, som er lidt udadreagerende eller hvis det kan være svært at udføre personlig hygiejne. Så kan vi måske få en anden tilgang, så vi kan hjælpe dem noget bedre. Demens er jo ikke bare demens, det er meget kompliceret, så vi kan hele tiden udvikle os og blive dygtigere,” siger hun til Magasinet Pleje.

Plejehjemsassistent Gitte Sørup er også rigtig spændt på forløbet med demensrejseholdet

”Jeg brænder rigtig meget for demens,” fortæller hun.

Gitte Sørup håber på, at forløbet vil give en endnu større arbejdsglæde for hele personalet.

”For det er en udfordring, at arbejde med demens,” siger hun.

Større arbejdsglæde

Netop større arbejdsglæde er en rigtig vigtig del af demensrejseholdets indsats, fortæller sygeplejerske Malene Kjær Lassen.

”Selvfølgelig er vi meget optaget af de mennesker med demens, der bor på plejecentrene og den hverdag, de har. Det er vores primære udgangspunkt. Men vi er også meget optaget af, at medarbejderne trives med at gå på arbejde. Fordi hvis ikke man har de her redskaber til hele tiden at udvikle sig og være nysgerrig og stille spørgsmål, så bliver det simpelthen for svært at gå på arbejde, så er man i risiko for at brænde ud,” forklarer hun.

Demensrejseholdet sætter også fokus på, hvordan man kan forebygge udadreagerende adfærd.

Medarbejderne bliver trænet i at benytte en konkret metode, som hedder Beboerkonferencen, fortæller psykolog Iben Ljungmann. Konsulenterne hjælper med en konference eller to, og træner personalet, så de selv kan køre videre med Beboerkonferencer.

Indsatsen i Svendborg Kommune er netop skudt i gang, og udover Gudbjerg Plejecenter er der yderligere tre plejehjem i Svendborg, som i disse måneder får besøg af konsulenterne fra Sundhedsstyrelsens nye demensrejsehold.

Artiklen er bragt 18. marts i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093