23948sdkhjf

Rubow skal tegne nyt gigthospital

Helende arkitektur understøtter den moderne gigtbehandling i det sydjyske.
Kong Christian X’s Gigthospital i Gråsten skal i de kommende år flyttes til nye faciliteter på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg.

Et enigt bedømmelsesudvalg har nu udpeget et team med Rubow Arkitekter i spidsen til opgaven som totalrådgiver.

Gigtforeningen er bygherre på projektet, og direktør Mette Bryde Lind betegner det vindende forslag som en æstetisk smuk løsning på et moderne gigthospital.

- Der er lagt vægt på logik og på sammenhæng, på tilgængelighed og på helende arkitektur – til glæde for patienter og personale. Der er sikret samspil mellem den nye tilbygning, det eksisterende hospital, varmtvandsbassinet og landskabet, siger hun.

Foruden Rubow Arkitekter består vinderteamet af Link Arkitektur, Hundsbæk & Henriksen, Teknologisk Institut, Gade & Mortensen Akustik samt flere specialister inden for blandt andet tilgængelighed og helende arkitektur.

Åbner sig mod landskabet
Projektet placerer varmtvandsbassinet i en ny bygning, der formgives, så den indgår som en naturlig del af det eksisterende hospitalsbyggeri. Bassinet skal være med til at give Gigthospitalet sin egen identitet.

- Træning i varmt vand er afgørende for mennesker med gigt, og vi glæder os over, at vi fremover kan tilbyde patienterne denne træningsform i nye smukke omgivelser og under optimale forhold, siger Mette Bryde Lind.

En indvendig havegang vil blive omdrejningspunkt og formidling mellem det eksisterende hospital og tilbygningen på skrænten. Gigthospitalet vil åbne sig i forhold til det omgivende landskab, så patienterne kan være i kontakt med smukke omgivelser og bevæge sig rundt i landskabet. Der etableres fælles rekreative områder med mulighed for indretning af blandt andet sansehave og træningsstier.

- Det er en meget stor glæde, at vi får muligheden for at gå videre med et så spændende projekt. Vi er stolte over forslaget, og at samspillet mellem byg-ning og landskab er lykkedes - og anerkendt af bedømmelseskomiteen - i så høj en grad, siger partner Susanne Hansen fra Rubow Arkitekter.

Projektet omfatter i alt 5.900 kvadratmeter, hvoraf 420 kvadratmeter er nybyggeri. Går alt efter planen, vil det nye gigthospital stå indflytningsklart medio 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094