23948sdkhjf

Ny evidens for resultater af døgnrytmelys

Lokalcenter Sønderskovhus oplever færre nattevandringer og bedre søvn blandt beboerne.
Lokalcenter Sønderskovhus ved Aarhus har siden oktober installeret lyskonceptet Ergonomisk Døgnrytmelys i plejeboliger og fællesarealer.
En ny undersøgelse blandt personalet viser, at velfærdsteknologien har flere positive effekter på de ældre borgere såsom mindre aggression, mindre nattevandring, bedre søvn, bedre appetit og mere energi. Det oplyser virksomheden Chromaviso, der har installeret døgnrytmelyset, i en pressemeddelelse.

"Personalet er meget tilfredse, bl.a. med det ravgule natlys, som er udviklet til ikke at forstyrre kroppens døgnrytme, men at give et godt arbejdslys. Personalet oplever positive effekter som bedre søvn efter nattevagt, mindre træthed, mere energi, mere ro og mindre ør i hovedet. Undersøgelsen peger desuden på vigtigheden af muligheden for specifikke lysindstillinger, som personalet anvender flittigt. For eksempel et farvet hyggelys, beroligende lys eller energilys, som er specialudviklet til lokalcentrets behov og borgere," lyder det fra Ane Søby Eskildsen fra Chromaviso.

Et nyt betjeningsunivers med farver, tekst og ikoner er udviklet i samarbejde med personalet. Det kan både betjenes fra borgernes lejlighed og fra en central touchskærm.

Ane Søby Eskildsen holder foredrag på DemensDagene torsdag den 19. maj kl. 13.30.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.515