23948sdkhjf

Papirarbejde fjerner fokus fra patienten

Kostbar patienttid går til unødig dokumentation, siger Dansk Sygeplejeråd.
Sygeplejersker bruger 105 minutter på dokumentation i løbet af en arbejdsdag.

Sådan lyder det i en analyse fra Dansk Sygeplejeråd, som også konkluderer, at ca. en tredjedel af den tid, sygeplejersker bruger på dokumentation, er unødvendig.

”Det er en helt naturlig og nødvendig del af sygeplejerskers arbejde at dokumentere og registrere. Det skal der ikke være tvivl om. Men det er spild af ressourcer, at der bliver brugt så meget tid på noget, som ikke giver mening. Den tid kunne bruges bedre til gavn for patienterne”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd til dsr.dk.

Hun er dog optimistisk for fremtiden for noget tyder på, at dokumentationskravet kan blive mindre: Den 'unødvendige' dokumentation er faldet fra 34 minutter i 2015 til de 31 minutter i 2016.
Denne form for dokumentation svarer dog til 4,3 millioner timer årligt svarende til 2.615 fuldtidsstillinger. Og derfor er problmet stort, påpeger Grete Christensen.

”Det er derfor nødvendigt, at ledelserne helt ned på det lokale niveau tager problemet alvorligt og sammen med medarbejderne får skabt klarhed over, hvilke ting, der skal bruges tid på at dokumentere. Det vil kunne frigive mange ressourcer i vores pressede sundhedsvæsen, som kan bruges på at give patienterne en bedre pleje og behandling”, siger Grete Christensen.

Rapporten er fra februar 2016. Du kan læse den her: Læs DSR-s analyse "Dokumentationsarbejde blandt sygeplejersker på hospitaler 2016".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081