23948sdkhjf

Ny handleplan for demensområdet i Lyngby-Taarbæk

Plejepersonalet opkvalificeres i deres viden om demens.
Størst mulig livskvalitet og tryghed for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende. Det er hovedformålet med en ny handleplan for demensområdet, som Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune netop har vedtaget.

Handleplanen for demensområdet i Lyngby-Taarbæk indeholder flere nye indsatser til mennesker med demens og deres pårørende. Desuden opkvalificeres plejepersonalet i deres viden om demens.

”Indsatserne i handleplanen skal være med til at understøtte livskvaliteten hos de mennesker, der er ramt af demens. Vi igangsætter en bred vifte af initiativer fx samværsgrupper, motionshold, erindrings- og sanseaktiviteter, udemiljøer og besøgskæledyr. Vi sætter også ekstra ind med indsatser til de pårørende. De pårørende er en vigtig ressource for den demente, men det er samtidig ekstremt hårdt psykisk at være pårørende til for eksempel en dement ægtefælle eller forælder. Ved at skabe flere netværksmuligheder og bedre adgang til information om sygdommen blandt andet via temamøder, håber vi at støtte dem endnu bedre," siger social- og sundhedsudvalgsformand Bodil Kornbek.

Vidensdeling og idéudvikling

Social- og Sundhedsudvalget har siden sommeren 2015 arbejdet på at få skabt et grundlag for handleplanen. Udfordringer og problematikker på demensområdet er undersøgt, og der er vidensdelt og idéudviklet på tværs af lokalpolitikere, borgere med demens, pårørende, eksterne demensspecialister, vidensorganisationer samt medarbejdere og ledere.

Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune har foreløbigt afsat ca. 1 mio. kr. til implementering af handleplanen, og det er forventningen, at kommunen gennem sin andel af Værdighedsmilliarden og puljemidler på demensområdet vil prioritere yderligere midler til indsatserne.

Handleplanen for demensområdet kan læses i sin fulde længde her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078