23948sdkhjf

Randers: Her er fremtidens tilbud til borgere med handicap

Nyt aktivitetstilbud til borgere med autisme spektrum forstyrrelser og øget samarbejde med jobcenter og lokale virksomheder er en del af Randers Kommunes ny handicapplan.
Borgerne ønskede selv flere aktiviteter efter arbejdstid, i weekenden og i ferier, flere forskellige jobmuligheder, fleksibel støtte og vejledning og mulighed for at indgå i meningsfulde relationer og opnå en meningsfuld beskæftigelse.

Med det udgangspunkt har en række mennesker med interesse for handicapområdet i Randers Kommune arbejdet med Handicapplan 2016. En handicapplan, hvis centrale produkter nu er vedtaget af Randers Byråd.

Ydelseskataloget er en oversigt over de konkrete nye ydelser, der fremover bliver tilbudt borgere med fysiske handicap, borgere med udviklingshæmning, borgere med senhjerneskade, borgere med autisme og børn med handicap.
I kataloget er der blandt andet lagt op til flere aktiviteter i fritiden og weekenderne, mere fleksible løsninger for den enkelte og flere beskæftigelsesmuligheder for borgere med handicap. Disse nye ydelser skal supplere de allerede eksisterende ydelser på området.

Næste og sidste produkt i handicapplanen er et forslag til organiseringen af de nye ydelser. Det forslag bliver præsenteret på et stormøde den 3. maj på BioNutria Park Randers.

Den samlede Handicapplan 2016 vil efter planen blive behandlet af byrådet efter sommerferien.

Her er nogle af de nye ydelser:
1. En elektronisk platform og et åbent rådgivningstilbud.
2. Kurser til pårørende til voksne borgere med handicap.
3. Øget tværsektorielt samarbejde, brug af nye metoder til borgerinddragelse og videreudvikling af eksisterende netværksmøder. Derudover vil handicapområdet styrke arbejdet
med at udvikle borgeres kompetencer i forhold til være at mentor for andre.
4. Fokus på en udvikling af indholdet i de nuværende botilbud og sikring af tilbud om mere fleksibel bostøtte. Dette med henblik på, at understøtte
det aktive medborgerskab og inklusion i det omkringliggende samfund samt udvikling af den fysiske boligmasse.
5. Handicapområdet vil, som supplement til de eksisterende aktivitets- og samværstilbud, skabe et nyt åbent aktivitetshus med både uvisiterede og visiterede tilbud, styrke samarbejdet med frivillige foreninger for derigennem at sikre flere muligheder for fritidsaktivitet for borgere med handicap. Derudover vil handicapområdet etablere et aktivitets- og samværstilbud til borgere med autisme spektrum forstyrrelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078