23948sdkhjf

Aarhusianske plejehjem får klippekortsordning

Beboere på plejehjem får fra 1. maj tilbud om en halv times ekstra hjælp hver anden uge.
En hyggesnak, oprydning i skabe og skuffer, højtlæsning eller måske en gåtur er noget af det, flere ældre får mulighed for at få hjælp til, når klippekortsordningen i Aarhus fra 1. maj udvides til også at være et tilbud for ældre på plejehjem. Hver anden uge får beboere tilbudt en halv times ekstra hjælp, som de kan bruge som de vil.

Klippekortet er fleksibelt. Beboeren kan bruge ét klip hver anden uge eller samle sammen, hvis man gerne vil noget, der tager længere tid. Man kan også lægge sine klip sammen med en eller flere af de andre beboere og fx kan tage på en udflugt sammen og få hjælpere med. Den enkelte beboer aftaler, hvordan den ekstra hjælp skal bruges, sammen med de faste hjælpere.

Foruden en pjece om ordningen, hvor der bl.a. er en stribe ideer til klippekorts-aktiviteter, får hver enkelt beboer også et ”klippekort” i form af et A4-ark. Her holder beboeren og hjælperne styr på, hvor mange klip, der bliver brugt, og til hvad.

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, ser klippekortet som en lille, men vigtig brik i hele indsatsen.

”I forvejen gør vi rigtig meget for at give beboerne på plejehjemmene lidt flere gode stunder i hverdagen. Det gælder hele paletten – maden, indretningen, personalets væremåde, aktiviteter og oplevelser. Man skal kunne smage, opleve, føle og leve det liv, man helst vil, også på plejehjemmet. Derfor er det vigtigt, at det er den enkelte ældres ønsker og behov, der er i højsædet, også når det gælder brugen af klippekortet. Og da mange af beboerne er så svage, at de kan have svært ved selv at tage initiativet, vil jeg samtidig opfordre de pårørende til at tale med de ældre om, hvordan kortet kan bruges, og hvad de gerne vil," siger hun.

Udvidelsen af klippekortsordningen er blevet mulig takket være Aarhus Kommunes andel af regeringens såkaldte værdighedsmilliard. Pengene er øremærkede til at højne livskvaliteten for de svageste ældre borgere.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125