23948sdkhjf

Tyskere henter inspiration i Sønderborg

Delegationen fra Niedersachsen vil lære af kommunens tilbud på ældreområdet.
Sønderborg får torsdag besøg af en større delegation fra den tyske delstat Niedersachsen, som ønsker at se på og lære af kommunens tilbud på ældreområdet - fra uddannelse, velfærdsteknologi og visitation til rehabilitering og projekter, som minimerer tryksår og medicinfejl.

Delegationen ledes af Cornelia Rundt, der er Minister for sociale forhold, sundhed og ligestilling i Niedersachsen. Med sig har hun bl.a. kolleger fra landdagen, medarbejdere fra ministeriet samt private udbydere på det sociale område. Under sin studietur i Danmark besøger delegationen Sønderborg Kommune for at få inspiration til arbejdet på ældreområdet.

Delegationen modtages på Alsion, hvor borgmester Erik Lauritzen byder velkommen. Derefter følger orientering om seniorområdet i Sønderborg - opbygning, visitation og myndighed, akutteam, specialisering og uddannelse - ligesom der bliver lejlighed til spørgsmål og dialog. Om eftermiddagen suppleres de mundtlige indlæg med besøg i daghjemmet på Gråsten Plejecenter og i hjemmeplejens distrikt Fjord, som har høstet gode erfaringer med "I sikre hænder". Projektet har med uddannelse af personalet og fælles fokus sikret, at tryksår undgås og medicinfejl begrænses til et minimum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11