23948sdkhjf

Værdifuldt for fremtidens kontinenspleje

SCA's konference GFI i Berlin gav fagpersonalet viden og inspiration med hjem.
300 fagpersoner blev forleden opdateret på deres viden om inkontinens, da sygeplejersker, kontinenssygeplejersker, ældrechefer, plejeledere, læger og sundheds- og ældrepolitikere mødtes i Berlin til verdens største konference om inkontinens, Global Forum on Incontinence (GFI).

På konferencen i Berlin diskuterede man bl.a. behovet for, at personalet skal blive bedre til at tage patientens behov med i tilgangen til behandlingen og plejen.

Derudover diskuterede man behovet for bedre uddannelse af personalet.

”Plejen af personer med inkontinens stiller særlige krav til plejepersonalets kompetencer. Vi talte blandt andet om behovet for bedre uddannelse af plejepersonalet og at vi skal anvende den teknologi, der er. Det betyder blandt andet at personalet skal have den nødvendige faglige viden og være bedre til at tage snakken med borgeren om dette emne, som kan være pinligt for både den ældre og personalet, men også at vi skal blive bedre til at bruge produkter som er tilpasset den enkelte,” fortæller Anna Wilroth, konsulent i Ældre Sagen.

”På konferencen diskuterede vi meget, hvordan vi på mange måder lever i et ’behandlersamfund’, hvor vi er prægede af en ’find-the-cure’ mentalitet. Men vi glemmer undervejs at spørge, hvad det egentlig er patienten gerne vil. Vi glemmer at spørge ind til, hvad der er det gode liv for patienten. Derfor skal vi vende det hele på hovedet og tage udgangspunkt i den enkeltes behov. Behandlingsforløb kan være meget slidsomme, og det er langt fra givet, at det er det bedste for den enkelte,” siger hun.

”De informationer, jeg har fået på konferencen, er meget brugbare for os i Ældre Sagen. Vi bør alle sammen være langt mere opmærksomme på problematikken med inkontinens, da rigtig mange mennesker er ramt af lidelsen og det har alvorlige helbredsmæssige og ikke mindst sociale konsekvenser for den enkelte.”

GFI gav fagpersonalet megen viden med hjem. Det fortæller direktør Ivar Næsheim, SCA, der stod bag konferencen.

”GFI handler om at skabe konsensus om vejen frem for kontinensplejen, der er så vigtig en del af især ældreplejen. Det er vores erfaring, at deltagerne går hjem fra GFI med ny indsigt i hvordan de kan bidrage til at udvikle og forbedre kontinensplejen for de samme eller færre ressourcer. Vores forventning var, at deltagerne også i år, fik skabt nye relationer til ligesindede i andre kommuner og organisationer, der har gode erfaringer og viden at dele med hinanden. Det er meget værdifuldt for fremtidens kontinenspleje”, siger Ivar Næsheim, SCA.

Det blev debatteret i Berlin
• Hvad er best praksis på kontinenspleje?
• Hvad kræver det at levere værdig kontinenspleje af høj kvalitet?
• Hvilke parametre skal vi måle på?
• Helbredelsesraten for inkontinens er lav, patienter har brug for pleje og hjælpemidler
• Uformel kontinenspleje (pleje varetaget af pårørende) er en stigende omkostning for samfundet
• Hvordan kan velfærdsteknologi støtte og udvikle kontinensplejen?
• Pleje/handleplaner bør tage udgangspunkt i den enkelte borgers behov og situation

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079