23948sdkhjf

FOA: Brug for bedre videns- og erfaringsudvikling

Rapport peger på, at vigtig viden om f.eks. borgernes diagnoser, misbrug og adfærd ikke gives videre fra kommuner, regioner og læger til landets bosteder og forsorgshjem.
Kvælningsforsøg, seksuelle berøringer og krænkende tale. Knivkast, knytnæveslag og trusler om drab. Ny rapport udgivet af Social- og Indenrigsministeriet analyserer 10 voldelige episoder på botilbud og forsorgshjem.

Ifølge Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA, er en af rapportens opsigtsvækkende informationer, at borgerene i fire ud af ti tilfælde viste sig at være fejlplacerede.

”Vi har netop haft et meget tragisk drab på Lindegåden, hvor personalet forsøgte at indlægge drabsmanden kun få dage før, det gik galt. Det her understreger behovet for fx flere sengepladser i psykiatrien, hvor nogle af de her beboere hører hjemme,” siger Dennis Kristensen.

Manglende viden øger risikoen

Rapporten peger også på, at vigtig viden om f.eks. borgernes diagnoser, misbrug og adfærd ikke gives videre fra kommuner, regioner og læger til landets bosteder og forsorgshjem. Derfor står personalet og mangler viden om de beboere, de modtager, hvilket øger risikoen for voldelige episoder.

”Der foregår et kæmpe svigt af de syge borgere og de medarbejdere, der sættes til at passe på dem. Der er nødt til at være en langt bedre videns- og erfaringsudvikling mellem de forskellige systemer og myndigheder. Ellers er det ren blindebuk at gå på arbejde,” siger Dennis Kristensen.

FOA, Socialpædagogerne, Dansk Socialrådgiverforening og DSR mødes i dag med social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) for at drøfte en national handlingsplan mod vold.

”Politikerne sidder på en tikkende bombe. Forholdene i psykiatrien har kostet fem menneskeliv på fire år. Hvis der ikke sker noget nu, er det mere end sandsynligt, at vi vil se en sjette tragedie inden længe,” siger Dennis Kristensen.
Læs mere om: vold
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081