23948sdkhjf

Danskere på 70+ får liv på de sociale medier

LIV 70+: Nyt projekt fra Britta Sørensen, der fortæller livshistorier fra ældre danskere. Projektet er støttet af Ensomme Gamles Værn.
”Jeg gik for nogle år siden op til min læge for at blive undersøgt. Du ved, når først konen er død af kræft, så har man det i hovedet. Han kiggede på mig og sagde: Dig? Du er ligesom en Ford ’29. I er samme årgang ikke til at slide op”. (86 år)

Sådan lyder en af fortællingerne på LIV 70+, et projekt, der har fået liv på de sociale medier. LIV 70+ vil binde Danmark og generationerne sammen. Bag LIV 70+ står Britta Sørensen, skribent og fotograf. Hun er de første måneder at finde på Lolland, Falster og øerne, hvorfra hun skaber portræthistorier i form af tekst og billeder. Fortællingerne bringer små og store glimt fra livet hos dem, der er 70-­80-‐90-‐100 år. Fællesnævneren er, at de alle befinder sig i periferien af Danmark og arbejdsmarkedet.

Britta Sørensen deler dagligt historierne på Facebook og på Instagram. Begge steder under navnet liv70plus.

"Yngre overser desværre ofte ældre og deres historier. Det hurtige liv, hvor alle skal nå en masse, går ud over kontakten. De sociale medier er blevet en vigtig kontaktflade, og LIV 70+ får netop derfor sit liv på Facebook og Instagram ud fra et ønske om at øge kendskabet til ældres tanker om deres fortid og fremtid samt livet lige nu og her. Jeg håber, at danskere i alle aldre vil være nysgerrige efter at vide mere om livet efter de 70, siger Britta Sørensen.

LIV 70+ er finansieret af den humanitære forskningsfond Ensomme Gamles Værn.

"Vi har lagt kræfter i LIV 70+ for på en levende måde at formidle, hvor vidt forskellige ældre mennesker er. ”Ældrebefolkningen” omtales oftest for unuanceret. Vi har valgt Lolland, Falster og øerne deromkring, fordi ”Udkantsdanmark” også lider under stereotype forestillinger. Projektet skal skabe socialt kit i den forstand, at ældres liv bringes direkte ind i de yngre generationers hverdag via Facebook og Instagram. Synliggørelse skaber afstand – ude af øje, ude af sind. LIV 70+ skal få yngre til at interessere sig for ældre også i deres egen omgangskreds, siger Christine E. Swane, der er direktør for Ensomme Gamles Værn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067