23948sdkhjf

Cowi-opkøb af Bascon betyder at sygehusudbud i Køge går om

Det vigtige udbud af byggeledelsen for det nye Sjællands Universitetshospital i Køge skal gå om. Vi indstiller os på den nye situation, siger direktør hos rådgiverfirmaet V2C
En uheldig dobbeltrolle, som bygherren Region Sjælland ikke ønsker.

Det er situationen for byggeledelsen på det kommende Sjællands Universitetshospital (tidligere Køge Sygehus, red.), hvor den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi og rådgiveren V2C i december blev udpeget til at bestride den samlede byggeledelse.

Men så opkøbte Cowi Bascon A/S, der på det tidspunkt var bygherrerådgiver på sagen. Og pludselig stod der Cowi over det hele.

Det betyder nu, at udbuddet for byggeledelsen går om.

Projektdirektør Helle Gaub, Region Sjælland, bekræfter, at udbuddet vil gå om.

”Vi har ikke annulleret udbuddet officielt endnu, men det sker, for opkøbet er, som jeg har forstået det, en realitet. Og når købet falder på plads, skal vi ud i et nyt udbud, da det er vigtigt for os at have en byggeleder, som er uvildig. En Ernst & Young-rapport på vegne af Danske Regioner anbefalede også for nylig, at en klar styring af byggeprojekter, og en uvildig byggeledelse, er vigtig”, siger Helle Gaub til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Helt klare forretningsgange

Hun tilføjer, at det også er i tråd med regionens erfaringer fra andre af Region Sjællands projekter.

”Det er altid ærgerligt at lade et udbud gå om, men det må vi så også bare håndtere. Det er vigtigt at have helt klare forretningsgange”, siger hun.

Hos den unge og fremstormende rådgivervirksomhed V2C er direktør og partner Peer Kisbye ærgerlig men fattet - og endda forsigtig optimist:

”Som samarbejdspartner med Cowi om byggeledelsen var der gode udsigter til et fint projekt. Men det er der stadig. Jeg forventer, at Cowi beholder bygherrerådgivningen og så byder andre på byggeledelsen. Det er oplagt og naturligt, at vi byder igen. Da vi vandt sammen med Cowi skete det i fin stil, med 9,4 point ud af de 10 mulige og ros for alle fire kriterier, vi skulle opfylde”, siger Peer Kisbye til Licitationen.

”Så vi byder igen og tager det roligt. Det vigtigste for os er, at projektet bliver optimalt. Vi arbejder ikke kun for at få mere omsætning”, siger direktøren, der efter to et halvt år med V2C nu nærmer sig de 30 medarbejdere.

”Entreprenørens overlevelse er at have styr på processerne og det er ikke det færdige produkt, vi primært har fokus på; vi har fokus på processer, der kan skabe det gode færdige resultat. Og det sker ved at få håndværkerne til at spille sammen go skabe værdi til byggeriet og brugerne.

Fuld forståelse

Hos rådgivervirksomheden Cowi var der dagen i går hektisk mødeaktivitet. Men direktør Knud Erik Christensen gav sig tid til et hurtigt mailsvar til Licitationen:

”Vi har fuld forståelse for beslutningen og processen. Som bygherrerådgiver vil Bascon nu bistå Region Sjælland i at finde en løsning, så projektets fremdrift fastholdes”, skriver Knud Erik Christensen, som er senior market director i Cowi.

Første anlægsarbejde

Region Sjælland har valgt entreprenørfirmaet M.J. Eriksson A/S til den første del af anlægsarbejdet i forbindelse med byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge. Arbejdet med at anlægge byggeplads og forberede byggeriet begynder den 19. maj 2016.

”M.J. Eriksson står for byggemodningen, de interne veje, p-pladser og graver ud til selve byggeriet”, siger projektchef Lene Stevnhoved i en pressemeddelelse fra Region Sjælland.

Til Licitationen - Byggeriets Dagblad siger Helle Gaub, at der vil blive aftalt en midlertidig håndtering af anlægsarbejdet med bygherrerådgiver, indtil den endelige byggeledelse er faldet på plads.

Sjællands Universitetshospital
Køge Sygehus har skiftet navn til Sjællands Universitetshospital. I løbet af de kommende år vokser hospitalet til tre-dobbelt størrelse. Det officielle spadestik er midt i 2017, når selve byggeriet begynder. De første etaper vil stå klar i løbet af 2019, mens det færdige universitetshospital indvies i 2022.

Antallet af kvadratmeter og antallet af sengepladser, patienter og ansatte vokser (nuværende kapacitet i parentes):
• Størrelse: 195.000 kvm (64.500 kvm)
• Senge: 831 (296)
• Bygningshøjde: 55 meter (10 meter)
• Indlæggelser pr. år: 90.000 (22.000)
• Ambulante besøg: 400.000 (57.000)
• Ansatte: ​Mere end 4.000 (1.600)
(Kilde: Region Sjælland)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141