23948sdkhjf

Valbys ældre får ny træningsbane

TrygFonden har givet 430.000 kr. til Vigerslevhus i Valby. Samarbejdet mellem fonden og Vigerslevhus betyder, at ældre i Valby fremover får mulighed for at træne udenfor.
Centerleder for Vigerslevhus Ole Andersen er en glad mand. For nogen tid siden modtog han en stor check på 430.000 kr. fra TrygFonden og i denne uge slog han dørene op for Vigerslevhus’ splinternye udendørs træningsbane.

Træningsbanen skal først og fremmest komme borgere og brugere af Vigerslevhus til gode, men herudover er det tanken, at træningsbanen skal være åben for alle borgere i dagtimerne. Det er Vigerslevhus’ fysioterapeut, Jonas Fersum, der er idemand til træningsbanen, og som har ansøgt om midler til at bruge haven mere aktivt.

”Træningsbanen vil komme borgere til gavn, som opholder sig på vores døgnpladser i forbindelse med deres genoptræning, ligesom vores aktivitetscenter får glæde af træningsbanen i dagligdagen. Det er samtidig mit håb, at træningsbanen også vil blive en arena, hvor generationer mødes på tværs,” siger Ole Andersen.

”Det er vigtigt at investere i sundhed hele livet, hvis man vil sikre et godt og langt liv. Som kommune kan vi gøre meget for vores ældre, men herudover er det skønt, når vores egne medarbejdere får den gode ide og aktører som TrygFonden bidrager til ildsjælsprojekter som dette,” siger Sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen.

Næstformand i TrygFondens regionale råd i Hovedstaden, Jonas Bjørn Jensen, siger:

”I TrygFonden arbejder vi for, at mennesker med kronisk sygdom får en hverdag med øget livskvalitet, og hvor de er så selvhjulpne og lidt præget af sygdom som muligt. Med sin nye træningsbane giver Vigerslevhus ikke bare sine brugere bedre mulighed for fysisk aktivitet. De har samtidig skabt et sted, der kan styrke brugernes sociale relationer og mentale velbefindende, og som kan hjælpe til at fastholde dem i et aktivt og meningsfuldt liv. Banen er således til gavn for både helbred, trivsel og livskvalitet, og sådan et projekt støtter vi gerne,” siger Jonas Bjørn Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078