23948sdkhjf

NAVNE: Kommunal forskningschef bliver professor

Forskningschefen for sundhed i Aalborg Kommune, Tine Curtis, er blevet udnævnt til adjungeret professor ved Aalborg Universitet.
Aalborg Kommunes forskningschef Tine Curtis blev ansat som led i en større satsning for at styrke kommunens deltagelse i forskning, der kan bidrage til en bedre forebyggelses- og sundhedsindsats over for borgerne. Nu godt et år efter ansættelsen, har Aalborg Universitet kvitteret for kommunens initiativ ved at udnævne forskningschefen til adjungeret professor ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Aalborg Kommune er den eneste kommune i landet, der har en professor ansat.

"Vi er meget stolte i kommunen af, at vi nu har en professor ansat. Jeg er også overbevist om, at udnævnelsen af Tine vil være med til at styrke vores i forvejen gode samarbejde med universitetet. Byrådet har allerede nu fået meget ud af satsningen på forskningsområdet, og vi glæder os til at resultaterne af kan komme borgerne til gavn," siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Behov for viden

Kommunens strategi om at styrke deltagelsen i forskningssamarbejde har allerede båret frugt i løbet af det første år, forskningschefen har været ansat. Der er således sat gang i en række forskningsprojekter, der i løbet af få år vil kunne styrke kommunens indsats over for borgerne. Forskningen gennemføres af forskere fra Aalborg Universitet, UCN og universitetshospitalet i tæt samarbejde med ledere og medarbejdere i kommunen, der oplever behovet for ny viden.

"Kommunens indsats på sundhedsområdet udvikles meget hurtigt i disse år. Det handler blandt andet om, at der er flere ældre med kronisk sygdom, der har behov for pleje i hjemmet. Der er også mange borgere, der har mentale udfordringer. Vi har behov for forskningsbaseret viden om, hvordan vi bedst tilpasser vores indsats til de udfordringer, borgerne har," siger Tine Curtis.

Projekterne, der indtil nu er igangsat, handler blandt andet om effekten af Sundhedscenter Aalborgs tilbud til borgere med kronisk sygdomme, om hvordan kommunen og sygehuset kan samarbejde bedre om de svækkede ældre medicinske patienter, om brugen af velfærdsteknologi for at skabe større tryghed hos borgerne og om hvordan kommunen kan hjælpe unge, der har det svært, til bedre mental sundhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097