23948sdkhjf

Årets Hjælpemiddel: Bil med plads til kørestol vandt

Årets Hjælpemiddel udviklet i udlandet blev familiebilen Easy Access fra Rehabiler.
Den anden vinder af Årets Hjælpemiddel bleb en bil, der ligner en almindelig bil og kan bruges som en almindelig bil, hvis der ikke er brug for at have kørestolen med. Vindermodellen var en Citroën Berlingo med plads til en familie på fire, hvor den ene sidder i kørestol.

Bilen er billigere i brændstof og forsikring end en bus, som er nærmeste konkurrent. En smart detalje er, at indmaden bag i bilen kan bruges i både en Citroën Berlingo, en Peugeot Partner og VW Caddy og VW Caddy Maxi.

"Målgruppen er fx et ægtepar, hvor den ene har fået en blodprop og er blevet afhængig af en kørestol eller en familie med et handicappet barn. Den er billigere i drift og nemmere at finde parkering til end en bus," fortæller Dorte Falkenberg, der er handicapkonsulent i Rehabiler.

Hun oplyser i en pressemeddelelse fra Health & Rehab Scandinavia, at firmaet i nogle år ikke har deltaget i Health & Rehab messen, fordi den blev træt af at vise de samme busser frem. Men i år var sagen en anden med den nyudviklede bil med rampe til en kørestol. En bil, der kan fås fra 270.000 kr. og op.

"Vi har haft mange besøgende i vores stand, som har bekræftet, at vi har gang i noget rigtigt," siger Dorte Falkenberg.

Et par interesserede kunder bekræfter, at opfindelsen tager kegler.

"Det smarte er, at kørestolen kan trækkes ind ad en rampe bagtil. Det betyder, at der ikke behøves en hjælper for at få kørestolen ind i bilen og derfor heller ikke ståhøjde i bilen. Det er smart," lyder det fra Jens Petersen og Hanne Kokholm fra Dansk Handicapforbunds afdeling i Tønder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141