23948sdkhjf

Stor interesse for erindringsdans

Der danses på 180 plejehjem over hele landet. Nu håber Alzheimerforeningen at kunne forlænge projektet.
Plejehjem er vilde med Erindringsdans.

For snart to år siden satte Alzheimerforeningen gang i projektet ”Erindringsdans for demente”. I dag bliver der danset erindringsdans på 180 plejehjem i 37 kommuner, og der er uddannet næsten 400 erindringsdansinstruktører i projektet. Og rundt om i landet har man gode erfaringer med erindringsdansen.

”Der er rigtig mange, der siger, at det skaber glæde, der smitter,” fortæller projektkoordinator Ane Eckermann fra Alzheimerforeningen.

Og det viser sig også, at dansen fortsætter, når projektforløbet slutter. Nogle plejehjem fortsætter med at danse en gang om ugen, andre hver 14. dag eller en gang om måneden.

”Det vigtigste er, at de bliver ved med at danse og har nogle gode oplevelser med det,” siger hun.

Mange vil danse

Det to-årige danseprojekt, der er økonomisk støttet af A.P.Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, stopper til september. Men i Alzheimerforeningen håber man nu, at kunne forlænge projektet.

”Vi synes jo, det kunne være fantastisk, hvis der danses i samtlige kommuner,” siger Ane Eckermann.

Og der har været stor interesse for Erindringsdans, fortæller hun. Siden projektets start har foreningen modtaget ca. 50 henvendelser vedrørende deltagelse i projektet fra demenskoordinatorer, plejehjem og enkeltpersoner i kommuner.

”Der er mange, som gerne vil være med. Og det kunne vi godt tænke os at honorere, hvis vi fik økonomisk mulighed for at forlænge projektet,” fortæller det fra Ane Eckermann.

”Og hvis der nogen, der har interesse i at deltage, som ikke har været med i projektet, så må de meget gerne henvende sig til mig,” tilføjer hun.

På DemensDagene fredag den 20. maj kl. 11.30 – 12.00 kan du høre mere om resultaterne fra Alzheimerforeningens projekt med erindringsdans på plejehjem.

Erindringsdans er et koncept, der blev udviklet i 2008 af sygeplejerske Susanne Rishøj.
Konceptet består af flere dansesessioner af en times varighed, og forløbet afsluttes med et festligt afdansningsbal.
Erindringsdans tager udgangspunkt i reminiscensmetoden.
Iværksættelse af erindringsdans varetages af tovholdere, der har gennemgået et instruktørkursus i erindringsdans.
Erindringsdans er let at iværksætte og har en positiv og afsmittende effekt i forhold til at skabe livsglæde. Og det er en aktivitet, der styrker sociale relationer mellem beboere, personale, pårørende og frivillige.
kilde: Alzheimerforeningen

Artiklen er bragt 6. maj i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094