23948sdkhjf

Nyt videns- og forskningscenter i VestDanmark

I Vestdanmark går det offentlig og private nu sammen om at satse stort. Det nye center skal have fokus på innovation inden for blandt andet pleje og genoptræning.
Et Center for Forskning og Uddannelse i tilknytning til milliardinvesteringen i Gødstrup er snart en realitet. Ambitionen er et videns- og innovationscenter af international klasse, der ikke er set magen til før. Et center hvor forskning i sygdom, sundhed og nye sundhedsløsninger integreres med den patientnære del af sundhedsuddannelser. Et center, som skal styrke hele Vestdanmark og omsætte viden til vækst.

I startkapital er rejst 86 mio. kr. kroner, og nu har et nyt unikt offentligt- privat partnerskab besluttet at rejse de resterende midler af den samlede anlægsramme på 148 mio. kr. til bygning af centret. Det er, hvad region, hospital, kommuner og fremtrædende erhvervsfolk med rod i Vestdanmark har givet hinanden håndslag på.

Med 1600 studerende om året, godt 40 phd forløb, syv professorer, tre universitetsklinikker og forsknings – og uddannelsessamarbejder med universiteter og hospitaler i ind- og udland rummer det ny storhospital en myriade af relationer og viden. Viden om sygdom, sundhed, medicin, medicoteknik, arbejdsgange og digitale processer. Og det er denne myriade af studie-, forsknings- og innovationsaktiviteter på sundhedsområdet, der nu skal have et fælles husrum vest for den jyske højderyg. Det vil give det lokale innovative erhvervsliv en indgang til hospitalsverdenen. En dør til samarbejde om udvikling af produkter til sundhedsvæsenet og være en fælles katalysator for opbygning af forskningskompetencer i det kommunale sundhedsvæsen og almen praksis, forklarer lægefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest Jens Friis Bak.

"Det skal ikke være et Center for Forskning og Uddannelse som forsker i det meget sjældne – det klarer de store, specialiserede og veletablerede universitetsmiljøer. Vores bidrag skal være det almene med fokus på innovation inden for medicinsk behandling, pleje, genoptræning, medicoteknik, processer, udstyr, IT og uddannelse. Alment, hyppigt men på ingen måde banalt," siger han.

Det er afgørende for CFU's succes, at centret bygger bro mellem erhvervsliv, kommuner, sundhedsuddannelse og sundhedsforskning, fortæller leder af CFU, Annette Haagerup

"Og vi er meget opmuntrede af den opbakning til CFU, som vi møder fra både erhvervsliv, kommuner, uddannelsesinstitutioner og region," siger hun.

CFU vil indeholde faciliteter som forskningslaboratorier, laboratorier til færdigheds- og simulationstræning, forsker- og Ph.d.-kontorarbejdspladser, enhed til kliniske forsøg, biobank, undervisningslokaler, mødefaciliteter og miljøer til vidensdeling.
Hospitalet og regionen har fundet godt 80 mio. kr. til projektet. Et samarbejde med de lokale kommuner, det lokale erhvervsliv og en række fonde søger at finde de resterende midler til at opføre de fysiske rammer for centeret. Byggeprogrammet ligger klart, og arkitektkonkurrencen er lige om hjørnet. Planen er, at CFU skal stå klar ved udgangen af 2019, samtidig med at sygehuset i Gødstrup tager mod de første patienter.

Følgende erhvervsfolk og interessenter er med i en arbejdsgruppe bag projektet.

Kenneth Iversen, Investment & consultancy
Niels Viggo Malle, direktør for Handelsbanken
Søren Thygesen, partner – Advokatfirmaet Thygesen
Jørgen Zartow, direktør, J. Zartow Holding A/S
Torben Andreasen, tidl. head of production, Cheminova
Carsten Thygesen, direktør/direktionsmedlem, Kramp Group
Lars Damgaard, direktør, Aage Damgaard ApS
Finn Poulsen, direktør, Bestseller
Erik Vesløv, fabriksdirektør , Arla Foods Danmark Protein
Lone Færch, director, Færch
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25