23948sdkhjf

SPARK er i luften

Nu kan man søge gratis hjælp til at løse arbejdsmiljø-problemerne - SPARK-konsulenterne er på gaden allerede nu.
I midten af april måned gik SPARK - Samarbejde om Psykisk ARbejdsmiljø i Kommunerne - i luften. Og allerede nu er der godt gang i ansøgningerne til at få besøg af SPARK-konsulenterne. Det fortæller sekretariatsleder af SPARK, Rikke Bruun.

”Vi har fået 75 ansøgninger på de første 14 dage. Det er vi positivt overraskede over,” siger Rikke Bruun. Konsulenterne har beregnet ressourcer til 250-300 besøg på et år. Der er derfor al mulig grund til stadig at søge. Men de kommer også et tidspunkt, hvor teamet må sige stop for flere besøg.

”Vi er allerede på gaden fra i dag (i mandags -red) og vi er i fuld gang med at behandle alle de indkomne ansøgninger.”

Hvad søger ansøgerne på baggrund af?

”Dels på baggrund af konkrete udfordringer, men mange søger også for at forebygge kommende problemer. Vores oplevelse er, at det fordeler sig 50/50,” siger Rikke Bruun.

Tilbuddet om rådgivning fra SPARK er for ansatte i kommunerne. Tilbuddet er et samarbejde mellem KL og Forhandlingsfællesskabet.
Assistancen består af fem konsulenter med speciale i arbejdsmiljø. De kan tilbyde et grundforløb med arbejdspladsbesøg fra en enkelt konsulent, som hjælper med at kortlægge problemerne. Herefter får arbejdspladsen hjælp til at løse problemerne på egen hånd. Tilbuddet er helt gratis.

Der er afsat 25 millioner kroner til området efter overenskomstforhandlingerne i 2015.
SPARK kan yde støtte inden for områderne: Forandringer og omstillinger, samarbejde, vold og trusler samt arbejdets indhold, omfang og udførelse.

Indsatsen løber foreløbigt de næste tre år.

Artiklen er bragt 6. maj i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078