23948sdkhjf

Tammys Hjemmepleje Aps er gået konkurs

72 borgere i Slagelse Kommune bliver ramt, og op mod 30 ansatte mister deres arbejde.
Det private hjemmeplejefirma Tammys Hjemmepleje APS er gået konkurs. 72 borgere i Slagelse Kommune bliver ramt, og op mod 30 ansatte mister deres arbejde. Det står endegyldigt klart efter, at skifteretten i går afsagde dom i sagen.

De senere år har konkurser i den private ældrepleje ramt minimum 8.300 ældre borgere ifølge FOAs optælling.

”Hver eneste konkurs er historien om ældre borgere, der kastes ud i usikkerhed, og ansatte der får gulvtæppet trukket væk under sig. Det skal stoppes. Vi er nødt til at få nye og klare retningslinjer for den private ældrepleje,” siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.

Konkursen i Tammys Hjemmepleje APS kom med kort varsel, fordi virksomheden ikke længere kunne betale det, den skyldte, fortæller FOA.

I februar måned blev daværende Vitapleje begæret konkurs, og konkursen ramte borgere i bl.a. Gladsaxe, Hvidovre, Tårnby, Dragør og Lejre kommuner. FOA anbefaler bl.a., at kommuner af de kompetencer en privat plejevirksomhed råder over i form af uddannet personale og ledelseskompetencer – før de indgår en aftale med et privat plejefirma. Blandt FOAs anbefalinger er også, at virksomhedens økonomi vurderes, før de får lov til at passe ældre og børn, og at kommunerne sørger for at skrive arbejdsklausuler ind i kontrakterne.

”Vi er vidner til en trist udvikling, hvor kommunernes iver efter at spare ofte gøder grunden for nogle meget uholdbare konstruktioner,” siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172