23948sdkhjf

Fem entreprenører skal byde på Bispebjerg-byggeri

10.000 kvadratmeter laboratorie- og logistikbygning har været i udbud for anden gang.
Blot to virksomheder valgte at afgive bud, da Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg tidligere på året afholdt prækvalifikation på byggeriet af en ny laboratorie- og logistikbygning, og derfor så hospitalets projektorganisation sig nødsaget til at annullere udbuddet.

Denne gang er opgaven budt ud efter den nye Udbudslov. Det betyder, at de bydende i langt større udstrækning kender opgaven, som de byder på, når se søger om prækvalifikation. Og derfor forventer seniorprojektleder Ronan O’ Reilly et mere vellykket forløb:

"Vi har været i dialog med markedet og har præciseret alt, hvad der kunne give anledning til usikkerhed hos dem. Vi har desuden lavet nogle besparelser i projektet, så vi forventer at få nogle priser, der passer til budgettet," siger han.

Byggestart til august
De prækvalificerede entreprenørfirmaer er valgt blandt ti ansøgere. BAM Danmark, MT Højgaard og NCC gengangere er alle gengangere fra første udbudsrunde, mens BNS og Aarsleff er nye i feltet.

De prækvalificerede:

B. Nygaard Sørensen A/S
BAM Danmark A/S
MT Højgaard A/S
NCC Construction Danmarks A/S
Per Aarsleff A/S
Deltagerne skal konkurrere på pris, metode og persongallerier. Vinderen vælges inden sommerferien, og byggeriet forventes indledt i august 2016. Går alt efter planen, er den nye laboratorie- og logistikbygning klar til brug i midten af 2018, hvilket vil være cirka et år senere end oprindeligt planlagt.

Bygningen skal opføres lige syd for det nye parkeringshus nær Tuborgvej og tæt på Bispebjerg Hospitals fredede bygninger. Det er en bygning fuld af udfordringer, idet den både skal indeholde laboratorier, der bl.a. årligt skal levere 9 mio. analysesvar på blodprøver, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospital og psykiatri.

- Det er en krævende bygning at opføre, og vi har derfor set meget på de bydendes referencer fra lignende byggerier. Det har været et svært valg, som betyder, at vi også har måttet fravælge meget velkvalificerede bydende, siger Ronan O’ Reilly.

30 meter højt telt beskytter mod vind og vejr
Inden byggestart er der på byggegrunden gravet ud til kælder, og der bliver fra juli måned rejst et 30 meter højt telt, som bygningen skal opføres under. Teltet fjerner de såkaldte ’vejrligsdage’, hvor byggeriet står stille pga. vejret, og så sikrer det, at bygningen er tør, og materialerne ikke bliver udsat for fugt.

- Vi er også glade for, at vi kan skåne naboerne for støv og lys fra projektører. Kranen bliver monteret under taget på teltet, så der bliver ingen støjende tårnkran, siger Ronan O’ Reilly.

Bygningen er udformet af totalrådgiverne Mikkelsen Arkitekter, WHR Architects og Alectia. Entreprisesummen udgør cirka 200 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093