23948sdkhjf

Stop for indkøb og ansættelser på handicapområdet i Aarhus

Vi går efter at finde pengene på de områder, der ikke berører borgerne direkte, siger rådmand.
I Aarhus Komme forventer området for voksne med handicap et merforbrug på 50 millioner kroner i 2016. Merforbruget skyldes, at flere end forudset har fået brug for bolig, pleje, omsorg og behandling som følge af for eksempel hjerneskade. Derfor indfører Socialforvaltningen et forbrugsstop, der skal bidrage til at genskabe den økonomiske balance.

Forbrugsstoppet indebærer et stop for ansættelser og indkøb af varer på voksenhandicapområdet. Samtidig skal det undersøges, om forvaltningen kan frigøre ressourcer til den borgernære drift ved at ændre på sagsgange og samarbejdsformer.

”Det er vigtigt for mig, at vi tager størst muligt hensyn til borgerne. Derfor går vi efter at finde pengene på de områder, der ikke berører borgerne direkte. Det gør vi ved at indføre stop for ansættelser og indkøb og se på ændrede sagsgange. Men det kan ikke undgås, at borgerne vil kunne mærke, at vi strammer bæltet. Derfor håber jeg også, at den positive dialogproces, som vi har sat i gang med brugere, pårørende og medarbejdere, hvor vi gentænker Voksenhandicap, vil bidrage med gode ideer til fremtidens handicapindsats under de givne vilkår og udfordringer,” siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom.

Voksenhandicap har i forvejen en gæld på 54 millioner kroner fra tidligere år. Hvis der ikke foretages noget, vil Voksenhandicap ved udgangen af året således have opbygget en samlet gæld på over 100 millioner kroner.

”Det er ingen hemmelighed, at økonomien på handicapområdet er under stærkt pres. Det skyldes, at udviklingen i efterspørgslen har udviklet sig uforudsigeligt på grund af akut opståede behov. På den korte bane er det nødvendigt, at vi griber ind med det samme, så vi undgår, at regnskabet for 2016 går i minus. Men på den lange bane er situationen uholdbar. Vi har brug for, at Byrådet tager en grundig og forpligtende drøftelse af, hvad vi vil med handicapområdet. Hvad vil vi som by være kendt for, når det gælder støtten til borgere med handicap? For SF er der ingen tvivl. Vi vil kæmpe for et markant og permanent budgetløft til handicapindsatsen,” siger Thomas Medom, der lægger op til en temadrøftelse i Byrådet umiddelbart efter sommerferien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079