23948sdkhjf

"Min kone bestilte en genoptræningsrobot, så den har vi lavet"

En automatiseret sterilcentral og en genoptræningsrobot er blandt de mest opsigtsvækkende projekter hos nordjyske LT Automation, som i december flyttede i nye lokaler på grund af pladsmangel.
"Min kone, som var sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital, sagde, at jeg skulle opfinde en robot til at genoptræne patienter på sygehuse, så det har vi gjort," siger LT Automations grundlægger og ejer Lasse Thomsen, mens han demonstrerer robotten Roberts forskellige funktioner.

"Min kones erfaring er, at genoptræning af sengeliggende patienter kræver meget tid fra sygehuspersonale, som ofte må udføre arbejdet i dårlige ergonomiske stillinger. Hvis tiden overhovedet tillader det," siger Lasse Thomsen til AutomationsFokus.

Robotten skal derfor både sikre, at patienten får den fornødne genoptræning og frigøre sygehuspersonalet til andre gøremål, siger Lasse Thomsen, som forventer, at robotten er salgsklar i løbet af efteråret.

Vækst kræver tid, netværk og personlig uddannelse
Da LT Automation blev stiftet af Lasse Thomsen for seks år siden, var det for at opfylde drømmen om at blive selvstændig, og dét valg har Lasse Thomsen ikke fortrudt.

LT Automation er i vækst, og som leder har han travlt. Da AutomationsFokus besøger LT Automation, er det to uger siden, han sidst var her på kontoret, for tiden går med at netværke i form af messedeltagelser og foredrag.

"Og så er jeg i gang med en uddannelse til professionelt bestyrelsesmedlem på CBS," siger Lasse Thomsen, som indrømmer, at han er lidt bagud på lektiefronten.

LT Automation flyttede i december sidste år fra Hjallerup til større lokaler i Aalborg, hvor der i fremtiden skal opstilles testfaciliteter, og virksomheden tæller nu seks mand og søger en syvende medarbejder.

"Vi har travlt med traditionelle automationsopgaver som bukkemaskiner til industrien, men vi får flere og flere opgaver indenfor sundhedssektoren," siger Lasse Thomsen.

Den intelligente sterilcentral
Et eksempel på det er den sterilcentral, som LT Automation er i gang med at udvikle i samarbejde med de fem regioner, Henrik Granau og Intelligent Systems, der er main contractor for Den Intelligente Sterilcentral – Automatisering af Pakning og Inspektion, forkortet DISAPI.

I dag er sterilcentralernes arbejdsprocesser baseret på manuelle håndteringer, hvorfor der er tale om en væsentlig fejlkilde. Fejlkilden eksisterer især i form af risiko for kontaminering af instrumenter, som kan medføre alvorlige infektioner hos patienter.

"Men ligesom med genoptræningsrobotten er der fokus på ergonomisk opslidende arbejde, som personalet herved kan undgå," siger Lasse Thomsen, som oplyser, at ordren lyder på 10 mio .kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094