23948sdkhjf

Bedre tilgængelighed på Rådhustorvet

Det er blevet lettere for gangbesværede og kørestolsbrugere at komme rundt på torvet i Sønderborg.
På Rådhustorvet i Sønderborg er der netop blevet lagt bånd af skårne chaussesten på tværs og på langs.

På den måde er det nu muligt for blandt andet gangbesværede og kørestolsbrugere at komme frem til for eksempel rådhuset, de offentlige toiletter eller caféerne uden at sidde fast eller på anden måde komme i knibe, fortæller formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Frode Sørensen.

"Jeg synes, brolæggerne har gjort et smukt stykke arbejde, hvor brostene stadig præger billedet, men nu på en måde, så torvet nu er nemmere at komme rundt på," siger han.

Båndet af skårne chaussesten har en anden farve end brostenene, så det også fungerer som en slags ledelinje for svagtseende.

Ved samme lejlighed er de offentlige toiletter på Lille Rådhusgade renoveret, så de opfylder krav om tilgængelighed for handicappede. Ud over bedre adgangsforhold er det moderniseret med lysere farver og mere moderne inventar.

Pengene til renovering og bedre tilgængelighed til toiletterne for handicappede er bevilget af byrådet og omfatter en større omgang i hele kommunen. Der er således også for tiden renovering og forbedringer i gang i bl.a. Gråsten, Guderup og Havnbjerg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078