23948sdkhjf

Tre ud af ti plejehjem forventer at ansætte en flygtning

Men gode danskkundskaber er klart et krav, hvis ledere skal ansætte flygtninge, viser ny undersøgelse, som LederForum har lavet blandt sine medlemmer.
Hvordan ser de danske plejehjemsledere på muligheden for at ansætte flygtninge som arbejdskraft på de danske plejehjem?

Det spørgsmål blev plejehjemslederne stillet for nylig i en undersøgelse, som TrivselsForum og LederForum står bag. Svaret er, at kun tre ud af 10 plejehjemsledere forventer at beskæftige flygtninge i en eller anden grad.

Det er i LederForums undersøgelse tydeligt, at danskkundskaber er en væsentlig faktor, når man skal have med ældre mennesker at gøre. 81 procent mener således, at danskkundskab er en forudsætning for et job på et plejehjem.

Undersøgelsen viser også, at én ud af 10 plejehjemsledere allerede har en flygtning i beskæftigelse på plejehjemmet.

"Ældresektoren har altid været vant til - og parate til - at modtage praktikanter, folk i flexjob, i arbejdsprøvning og ufaglærte. Selvfølgelig er man også gearet til at sætte flygtninge i arbejde. Så når kun tre ud af 10 plejehjemsledere forventer at beskæftige en flygtning, skal man ikke opfatte det negativt. Det er blot en forudsætning, at man kan kommunikere på dansk, når man har med ældre mennesker med plejebehov at gøre,” siger Ole Mørk Nielsen, der er formand for LederForum, der bl.a. organiserer plejehjemsledere.

Hans erfaring med flygtninge - og i det hele taget medarbejdere med anden etnisk oprindelse end skandinavisk - på danske plejehjem er positiv.
”Min oplevelse er, at der er tale om behagelige mennesker med store hjerter, der har lyst og evne til at gøre en forskel. God arbejdskraft har vi altid brug for på de danske plejehjem,” siger Ole Mørk Nielsen.

I undersøgelsen svarer 75 procent af plejehjemslederne, at de har ansat personale af anden etnicitet end skandinavisk.

367 plejehjemsledere har i april 2016 besvaret spørgeskemaet.

Læs hele historien i Magasinet Pleje i juni.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079