23948sdkhjf

Dansk it-løsning til finsk hospital

Systemet gør det muligt at spore senge, vogne og medarbejdere. Aarhus-virksomheden Systematic har et tilsvarende system i drift i både Region Nordjylland, Region Midt og Region Hovedstaden.
Aarhus-firmaet Systematic er valgt som leverandør af it-understøttelse til service-logistik på Mikkeli Central Hospital i Finland.

- Med ordren til Finland øger vi vores globale aftryk og tager et strategisk vigtigt skridt i relation til fremtidig vækst og eksport inden for sundheds-it, hvor Danmark står rigtig stærkt sammenlignet med de fleste andre lande i verden, siger Michael Holm, administrerende direktør i Systematic.

It-understøttelse af service-
En tak til Innovationsfonden
Løsningen til Finland udspringer af Innovationsfondens engagement i Systematic. Med udgangspunkt i eksportpotentialet valgte fonden i 2011 at bevilge midler til forskning og videreudvikling af løsningen.

- Vi er glade og stolte over at kunne returnere denne tillid fra Innovationsfonden med både ordrer, omsætning og arbejdspladser i Danmark. Denne løsning udgør et meget stort eksportpotentiale, og vi er allerede i dialog med lande som Australien, Storbritannien og Frankrig, slutter Michael Holm.
logistikken gør det lettere at koordinere og planlægge driftsopgaver på hospitalet i Finland. Systemet gør det muligt at spore fx senge, vogne og medarbejdere, hvilket i skrivende stund er en udfordring på mange hospitaler verden over. Systematic har et tilsvarende system i drift i både Region Nordjylland, Region Midt og Region Hovedstaden.

Via eksisterende infrastruktur på hospitalet samles oplysninger om, hvor portører og opgaver befinder sig. Portørerne kan dermed på smartphones se, hvor nærmeste kollega befinder sig samt hvilke opgaver, der er tættest på. Det øger effektiviteten, og ventetiden for patienter minimeres.

Parterne ønsker ikke at oplyse kontraktens størrelse, men ordren til Finland udgør et tocifret millionbeløb i danske kroner. Samlet har Systematic genereret ordrer på sin service logistik løsning svarende til et tocifret millionbeløb (euro), og med Fujitsu som den lokale finske partner har Systematic fået en samarbejdspartner med muskler til at åbne endnu flere døre på den globale scene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.173