23948sdkhjf

14 nye kommuner til kamp mod medicinfejl og tryksår

Nu bredes projekt I sikre hænder ud. Personalet på plejehjem og i hjemmeplejen får metoder til mere systematiske arbejdsgange.
Så er der sat navn på de 14 nye kommuner, der skal arbejde videre med de gode erfaringer i projektet I sikre hænder, som Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet og KL står bag.

Det er Allerød Kommune, Billund Kommune, Brøndby Kommune, Greve Kommune, Helsingør Kommune, Hillerød Kommune, Kerteminde Kommune, Mariagerfjord Kommune, Silkeborg Kommune, Syddjurs Kommune, Varde Kommune, Vesthimmerland Kommune, Aabenraa Kommune og Aarhus Kommune.

Projekt I sikre hænder skal reducere tryksår, medicinfejl, fald og infektioner på plejehjem og i hjemmeplejen. Det sker ved, at medarbejderne får metoder til at systematisere deres arbejdsgange. Videndeling og læring på tværs af de deltagende kommuner indgår også i projektet.

”Jeg er meget begejstret for, at Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune nu bliver en del af ”I sikre hænder”, siger rådmand Jette Skive (DF).

”Vi er i forvejen godt med i bekæmpelsen af tryksår og fejl i medicingivningen, bl.a. gennem kompetenceudvikling af medarbejderne, og jeg er sikker på, at vi både kan bidrage konstruktivt til projektet, og at det vil give vores medarbejdere et skud ny inspiration," siger hun.

Resultatet af projektet i de første fem kommuner - Viborg, Thisted, Sønderborg, Frederiksberg og Lolland - har været så gode, at projektet nu bredes ud. Ambitionen er, at metoderne på sigt skal udbredes til samtlige landets 98 kommuner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062