23948sdkhjf

Sosu-skole på Kina-eventyr

Nordjyske uddannelsesinstitutioner, SOSU Nord og UCN act2learn, skal løfte kinesisk niveau for ældrepleje.
Til oktober skal UCN act2learn og SOSU Nord i samarbejde udvikle kompetencerne hos medarbejdere på stort hospital i Kina.

Universitetshospitalet, 1th Affiliated Hospital, i Kinas aktuelt største by, Chongqing, driver selv sygeplejeskole og plejehjem. Nu skal deres sygeplejersker og plejepersonale videreuddannes med udgangspunkt i danske plejetraditioner, og den opgave skal SOSU Nord og UCN act2learn i fællesskab løfte på en række workshops sidst i oktober.

De to uddannelsesinstitutioner er vant til at samarbejde, hvilket er en klar fordel, når institutionerne skal arbejde tæt sammen på den anden side af jorden.

“Opgaven i Kina er for alvor med til at understrege merværdien af at koble den viden, der ligger i begge huse”, siger Anne Hyttel Agerholm partnerskabskonsulent fra UCN act2learn og fortsætter; ”Ved at samarbejde kan vi dække hele plejeområdet. Vi kan noget forskelligt, og derfor supplerer vi hinanden rigtig godt”.

Dansk ældrepleje appellerer til kineserne
Kinas øjne lander på Danmark i deres søgen efter løsningsmodeller til udfordringen med den voksende mængde af ældre i det kinesiske samfund. Der er behov for øget fokus på udvikling af kvalificeret ældrepleje i Kina.

“Danmark har tradition for et højt uddannelsesniveau inden for ældrepleje i forhold til mange andre lande, og vores tilgang til uddannelse appellerer til kineserne”, siger Lene Kvist, der er nyudnævnt direktør på SOSU Nord.

Rådmand tilfreds
Begge uddannelsesinstitutioner har siden 2013 deltaget på årlig tilbagevendende seminarer om ældreplejen i fremtidens Kina på 1th Affiliated Hospital i Chongqing.

I 2014 deltog også udviklingschef Lars Nøhr og rådmand Thomas Krarup fra Aalborg Kommune i seminaret:
“Det er et kæmpe marked, som er vanskeligt at komme ind på, så en stor cadeau til de to uddannelsesinstitutioner for at lande denne kontrakt,” siger Thomas Krarup.
“Det er jo i naturlig forlængelse af det regi Aalborg Care Consortium har skabt, og det glæder mig, at vi i Nordjylland kan være en seriøs spiller på det kinesiske marked”.

Vindue til fremtidige opgaver
Konference og workshop afholdes i Kina den 28.-30. oktober, og uddannelsesinstitutionerne ser det som et vindue til at vise, hvad de kan:
“Vi skal blandt andet løfte det faglige niveau for allerede uddannet personale, med fokus på konkrete redskaber, nyeste forskning, deltagerinddragelse og træning af færdigheder i praksis. Det håber vi, at mange andre potentielle samarbejdspartnere i Kina også vil være interesserede i“, siger Anne Hyttel Agerholm.

“Samtidig håber vi, at vi på sigt baner vejen for nogle danske leverandører af fx teknologi og medicin”, siger Lene Kvist og fortsætter: “Vi kan noget særligt i Danmark, som der er efterspørgsel på ude i verden, og det skal vi forstå at udnytte”.

Faktaboks
1th Affiliated Hospital of Chongqing Medical University er et universitetshospital, som også driver sygeplejeskole og plejehjem. De har desuden lige bygget en vocational school, hvor de skal uddanne deres plejehjemsmedarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236