23948sdkhjf

VIDEO: Stort plejebyggeri i Viborg vækker opsigt

100 boliger udgør det hidtil største byggeri i Boligselskabet Sct. Jørgens historie - kinesere har udvist interesse


I strålende sol og frisk blæst satte borgmester, udvalgsformand og formand for boligselskabet Sct. Jørgen i går spaden i jorden til det nye plejecenter Banebo, der bliver opført i den nye bydel Banebyen.

"Vi får et plejecenter, hvor placeringen er nøje udvalgt og centralt placeret, så vi kan tilbyde de kommende beboere en bynær plejebolig, hvor der er sammenhængskraft med lokalområdet," sagde borgmester Torsten Nielsen blandt andet i den første af de tre taler, der blev afholdt inden spadestikket.

Formanden for Ældre- og sundhedsudvalget Mette Nielsen glædede sig over det gode samarbejde med såvel bygherre, rådgivere, Ældreråd, Handicapråd og medarbejderne.

"Hele planlægningsprocessen og forslag til byggeriet og indretning har været med stor medinddragelse og involvering af mange arbejdsgrupper og med deltagere, som repræsenterer mange forskellige interessenter. Det bidrager til at skabe de bedste rammer for de kommende beboere og personalet," sagde Mette Nielsen i sin tale.

Hidtil største projekt for Sct. Jørgen
Byggeriet kommer til at rumme i alt 100 boliger og bliver det største byggeprojekt, som Boligselskabet Sct. Jørgen har været bygherre for, sagde formand for boligselskabet, Johannes Stensgaard i sin tale.

"Et så stort byggeri går der naturligvis masser af historier om – og de er nået helt til Kina, hvor repræsentanter fra Chongqing-provinsen flere gange har besøgt Viborg for at høre om, hvordan vi griber det an i Danmark," sagde han.

Fakta:
Banebo opføres i et samarbejde mellem Boligselskabet Sct. Jørgen og Viborg Kommune og skal efter planen stå indflytningsklar i juni 2018. Plejecentret får i alt 100 leve-bo boliger, der hver har to værelser fordelt på 77 m² inkl. fælles boligarealer. Banebo bliver Viborg Kommunes bud på morgendagens plejecenter, indrettet med integration af relevant velfærdsteknologi og med et offentligt tilgængeligt cafémiljø. Huset skal rumme base for hjemmeplejen, sygepleje, træning og aktivitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125