23948sdkhjf

Vejen: "Vi har ikke sparet over 50 procent i hjemmehjælpen"

Kommunen beklager, at ændret registrering har betydet, at kommunen er blevet italesat som en myndighed, der har sparet helt uacceptabel på pleje og praktisk hjælp.
Vejen Kommune har ikke sparet over 50 % i hjemmehjælpen, som det tirsdag fremgik i pressemeddelelse fra FOA, lyder det fra kommunen.

"Sagen er den, at Vejen Kommune i 2011 ændrede indberetningen til Danmarks statistik. Tidligere var alle visiterede timer på området i Vejen Kommune indberettet under Fritvalg, uanset om borgeren boede på et plejecenter eller i eget hjem. Det var ikke en korrekt håndtering. Derfor blev indberetningen ændret den 1. maj 2011. Det betød, at der blev flyttet over 200 borgere fra Fritvalgs-området til registreringen under Plejecentre i det IT-system, der indberetter til Danmarks Statistik," fortæller kommunen.

Vejen Kommune har orienteret Danmarks statistik om baggrunden for det store udsving.

"Desværre er det ikke kommet med i forbindelse med, at tallene for udvikling af tildelingen af hjemmehjælp fra 2011 - 2012 er blevet offentliggjort. Vejen Kommune beklager, at denne ændrede registrering har betydet, at kommunen er blevet italesat som en myndighed, der har sparet helt uacceptabel på pleje og praktisk hjælp. I Vejen kommune er niveauet for tildeling af hjælp til personlig pleje ikke reduceret i perioden fra 2009 – 2016. Det er faktisk sådan at Vejen kommune ligger forholdsvis højt i ugentlig visiterede timer til borgere i forhold til andre kommuner," lyder det fra Vejen Kommune.

Der har fra 2009 - 2016 været en mindre fald i tildeling af timer og ligeledes en fald i antal modtager - men det er nogle få procent, som kan relateres til kommunens arbejde med hverdagsrehabilitering, forklarer kommunen.

"For Vejen Kommune er det væsentligt at tage udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer og skabe grundlag for mest mulig livskvalitet i hverdagen. Derfor er der også i samme periode afsat flere ressourcer til aktiviteter målrettet kommunens borgere og til faglige medarbejdere, der yder støtte og vejledning til borgere indenfor rehabilitering og til demensramte og deres familie," fortæller kommunen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078